Νεαπόλεως: ''Έργο των μητέρων να προσάγουν τα παιδιά τους στο Θεό'' (ΦΩΤΟ)

lop-6

Ο κύκλος νέων μητέρων του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015 παρουσίασε μια απλή, λιτή αλλά μεστή νοημάτων και ιερών συμβολισμών εκδήλωση για το ιερό και συνάμα μοναδικό πρόσωπο της μητέρας.

Τη γιορτή τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, οι πατέρες του Ιερού Ναού καθώς και οι Γέροντες Διονύσιος και Χρυσόστομος από την αδελφότητα των Καρτσωναίων του Αγίου ¨Ορους.

Η Γυναικεία Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» απέδωσε όμορφα τραγούδια στα οποία ιχνογραφούνταν το πρόσωπο της μητέρας.

Τα κείμενα τα επικεντρωμένα στις θυσίες και στην αγάπη της μητέρας , η προβολή των διαφανειών , η οποία φώτισε την υπομονή και την καρτερία της «μαρτυρικής «μητέρας του Ιερού Αυγουστίνου, Μόνικας, ζέσταναν τις καρδιές και ύγραναν τα μάτια.

Όταν πήρε το λόγο ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας αποκάλυψε τη σκηνή της Υπαπαντής και τόνισε ότι έργο των μητέρων είναι να προσάγουν τα παιδιά τους στο Θεό όπως έκανε η Παναγία Μητέρα μας την ημέρα της Υπαπαντής.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος πρόσφερε σε όλες τις παρευρισκόμενες κυρίες ένα αναμνηστικό δώρο μαζί με την εικόνα της Αγίας Μόνικας.

lop-1

lop-2

lop-3

lop-4

lop-5

lop-7

lop-8

lop-9

Εμφανίσεις: 35175
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!