Κιλκισίου: ''Η παραβολή του ασώτου καταδεικνύει το μεγαλείο του Θεού'' (ΦΩΤΟ)

k. apostoloi 1

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κάτω Αποστόλων Κιλκίς ιερούργησε σήμερα, Κυριακή του Ασώτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Αρχιμανδρίτης π. Νικόλαος Ταλζιγιέ, ο εφημέριος του Ιερού Ναού πρεσβύτερος π. Ευάγγελος Μαυράκης και οι ιεροδιάκονοι π. Αθανάσιος Αφεντουλίδης, π. Ιερώνυμος Λαμπρινάκος και π. Βαρθολομαίος Τασιούλης.

Στο θείο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης του Κιλκίς κ. Εμμανουήλ μίλησε για το επίκαιρο νόημα της παραβολής του ασώτου που περικλείει με μοναδικό τρόπο όλο το ανθρώπινο δράμα αλλά και όλο το μεγαλείο του Θεού, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι αξία δεν έχει η ύλη αλλά η ψύχη και με μετάνοια και ταπείνωση μπορούμε να οδηγηθούμε στο Θεό που είναι η αλήθεια και η αγάπη.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τέλεσε το 40ήμερο μνημόσυνο υπέρ της ανάπαυσης της ψυχής του Βασίλειου Τσαντάκη ενώ παρόντες ήταν μεταξύ των άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Περικλής Κολότσιος, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτρης Σισμανίδης, ο πρώην Υπουργός κ. Γεώργιος Φλωρίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ν. Κιλκίς κ. Παύλος Τονικίδης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας και πλήθος ευσεβών πιστών που γέμισαν ασφυκτικά τον Ιερό Ναό των Κάτω Αποστόλων.

k. apostoloi 12

k. apostoloi 2

k. apostoloi 3

k. apostoloi 4

k. apostoloi 5

k. apostoloi 6

k. apostoloi 7

k. apostoloi 8

k. apostoloi 9

k. apostoloi 10

k. apostoloi 11

Εμφανίσεις: 34317
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!