Τον Άγιο Χαράλαμπο εόρτασε η Ι.Μ. Διδυμοτείχου (ΦΩΤΟ)

0did-9

Τον μάρτυρα και Πρεσβύτερο της εν Μικρά Ασία Μαγνησίας, τον θαυματουργό άγιο Χαράλαμπο, τίμησε η τοπική μας Εκκλησία, στο Διδυμότειχο και στο Μετόχι της Μονής των Ιβήρων στην Κορνοφωλιά Σουφλίου.

Τεμάχιο του ιερού λειψάνου του αγίου φυλάσσεται στο Διδυμότειχο και το αριστερό πόδι του στο Μετόχι της Κορνοφωλιάς.

Ο Σεβασμιώτατος την παραμονή της μνήμης του αγίου χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού στο φερώνυμο Παρεκκλήσιο του Αγίου Χαραλάμπους στο Διδυμότειχο και ανήμερα το πρωί λειτούργησε στο Μετόχι της Πορταΐτισσας με συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος, που έσπευσε να ζητήσει την ευλογία και τη μεσιτεία του αγίου.

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησε ο Δήμαρχος Σουφλίου Ευ. Πουλιλιός.

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας και μετά την ευλογία των κολλύβων εις μνήμην του αγίου ερμηνεύοντας το χωρίον «αὑτη ἐστίν ἡ αἰώνιος ζωή ἵνα γινώσκωσιν σὲ τὸν μόνον ἀληθινὸν Θεὸν καὶ ὃν ἀπέστειλας Ἰησοῦν Χριστόν» (Ιω. 17:3) δίδαξε ότι «η αιώνια ζωή, δηλαδή η κοινωνία με το Χριστό, είναι μία τομή στην ιστορία και τη ζωή εκάστου εξ ημών, η οποία βιώνεται εν χρόνω, όπως την έζησε ο Ιερομάρτυς άγιος Χαράλαμπος».

0did-1

0did-2

0did-3

0did-4

0did-5

0did-6

0did-8

0did-10

Εμφανίσεις: 29517
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!