Η εορτή του Αγίου Χαράλαμπους στο Μαυρονέρι Κιλκίς (ΦΩΤΟ)

0mavroneri-10

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, του θαυματουργού,στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ χοροστάτησε του Αρχιερατικού Εσπερινού στον ομώνυμο Ιερό Ναό του χωριού Αγίου Χαράλαμπου, το οποίο βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τα ΣΚΟΠΙΑ, όπου οι λιγοστοί κάτοικοι συμμετείχαν στον Εσπερινό για να τιμήσουν τον προστάτη τους Άγιο.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στο Μαυρονέρι Κιλκίς.

Στον ανακαινισμένο Ναό, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης του Κιλκίς μίλησε για το βίο και το μαρτύριο του Αγίου Χαράλαμπου, ενός Αγίου που δίδαξε με τη στάση ζωής του, ευχόμενος ο Άγιος να σκέπει και να προστατεύει όλους τους χριστιανούς ενώ συνεχάρη τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτη π. Ευγένιο Ιωάννου και όλους τους ενορίτες για την προσπάθεια και τα εμφανή αποτελέσματα να ευπρεπίσουν τον Ναό του Αγίου που προστατεύει το Μαυρονέρι Κιλκίς.

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ευλόγησε τα κόλλυβα εις μνήμην του Αγίου ενώ επίσης συμμετείχαν ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Παπαδόπουλος, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Κομνηνός, ο πρεσβύτερος π. Σταύρος Μερτζεμέκης και οι ιεροδιάκονοι π. Αθανάσιος Αφεντουλίδης και π. Βαρθολομαίος Τασιούλης.

0mavroneri-1

0mavroneri-2

0mavroneri-3

0mavroneri-4

0mavroneri-5

0mavroneri-6

0mavroneri-7

0mavroneri-8

0mavroneri-9

0mavroneri-11

0mavroneri-12

0mavroneri-13

0mavroneri-14

0mavroneri-15

0mavroneri-16

0mavroneri-17

0mavroneri-18

0mavroneri-19

0mavroneri-20

Εμφανίσεις: 28963
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!