Εσπερινός του Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος (ΦΩΤΟ)

0akarnano-8

Μέσα σε κλίμα θρησκευτικής ευλάβειας και ιερής κατάνυξης τελέσθηκε την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου το απόγευμα, ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του τοπικού Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος, που μαρτύρησε μαζί με τους πέντε συμμοναστές του στα Σκλάβαινα του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, κοντά στην κωμόπολη της Παλαίρου.

Της Ακολουθίας του Εσπερινού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ο οποίος τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου, που βρίσκεται στο χώρο του μαρτυρίου του στα Σκλάβαινα, ενώ έλαβαν μέρος κληρικοί της περιοχής με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Επιφάνιο Καραγεώργο.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς, ανέφερε μεταξύ των άλλων:  «Ο Άγιος Βλάσιος ο Ακαρνάν δέχθηκε την επίθεση των πειρατών οι οποίοι άρπαξαν, κτύπησαν και πλήγωσαν τον Άγιο και τους συμμοναστές του και τους οδήγησαν στον μαρτυρικό θάνατο….»

Επίσης ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε: «…Και σήμερα έχουμε σύγχρονους πειρατές οι οποίοι αγωνίζονται να μας πληγώσουν, να μας μολύνουν ψυχικά και να μας αποχωρήσουν από τον Χριστό, όπως για παράδειγμα α) ο διάβολος β) ο κόσμος γ) οι αιρετικοί… Αν θελήσουμε όπως ο Άγιος Βλάσιος να αντισταθούμε, να μείνουμε σταθεροί, ομολογητές, εδραίοι, αμετακίνητοι έστω και αν αντιμετωπίσουμε συνέπειες δύσκολες, θα κερδίσουμε την ευλογία του Θεού, την σωτηρία και την δόξα του Ουρανού …»

Στο τέλος της Ιεράς Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς, αφού ευχαρίστησε το πλήθος των πιστών που παρά το τσουχτερό κρύο προσήλθαν για να τιμήσουν τον τοπικό Άγιό μας, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον σεβαστό γέροντα και ιεροκήρυκα Αρχιμ. π. Αυγουστίνο Κατσαμπίρη ο οποίος έγραψε, παρουσίασε και εγνώρισε σε όλους μας τον Άγιο Βλάσιο.

Ευχήθηκε σύντομα να πραγματοποιηθεί η επίσημη Αγιοκατάξη του Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος του νεοφανούς, ο οποίος συγκατελέγεται μεταξύ των τοπικών Αγίων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

0akarnano-1

0akarnano-2

0akarnano-3

0akarnano-4

0akarnano-5

0akarnano-6

0akarnano-7

0akarnano-8

0akarnano-9

0akarnano-10

Εμφανίσεις: 26927
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!