Φθιώτιδος: ''Μετάνοια και αγάπη τα κλειδιά του Παραδείσου'' (ΦΩΤΟ)

img 8377

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Λαμίας ιερούργησε και ωμίλησε την Κυριακή των Απόκρεω 15 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της τελικής Κρίσεως, τονίζοντας πως είναι ανάγκη κάθε χριστιανός που αγωνιά για τη σωτηρία της ψυχής του και θέλει να κερδίσει τον Παράδεισο να λάβει αίσθηση εκείνης της ημέρας.

Η συναίσθηση της κρισιμότητας της μεγάλης ημέρας θα τον βοηθήσει στην ετοιμασία των έργων της εξόδου του.

Η μετάνοια και η αγάπη είναι τα κλειδιά που θα ανοίξουν την πύλη του Παραδείσου.

Η ημέρα της κρίσεως για εκείνον που την περιμένει κι ετοιμάζεται όπως ορίζει η Εκκλησία, δεν είναι ημέρα τρόμου, αλλά χαράς και αγαλλιάσεως.

Ας ετοιμασθούμε με τα έργα της αγάπης άφοβα να την υποδεχθούμε και να ατενίσουμε γλυκό και φιλάνθρωπο το πρόσωπο του Θεανθρώπου να μας καλεί στη χαρά της βασιλείας των τέκνων του Θεού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας στην οποία έψαλε Βυζαντινός χορός υπό την διεύθυνση του Λαμπαδαρίου και Προέδρου του Συνδέσμου Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος κ. Γεωργίου Παλιούρα, ο Σεβασμιώτατος προχείρισε αναγνώστη ένα νέο της Ενορίας, τον κ. Αθανάσιο Καραγιάννη, ο οποίος διακονεί στο ιερό Αναλόγιο.

Πριν την προχείριση ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ενορία του Αγίου Νεκταρίου, τονίζοντας ότι αποτελεί ένα πνευματικό φυτώριο και κάθε φορά που την επισκέπτεται του προσφέρονται πνευματικοί καρποί προς ευλογία.

Ένας τέτοιος καρπός από το έφορο γεώργιον της Ενορίας, είναι και ο Αθανάσιος, στον οποίο ευχήθηκε να προοδεύει στην πνευματική ζωή μετά της οικογενείας του και να δέχεται τις ευλογίες του Θεού, που θα έρχονται συνεχώς.

Τις ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο για την αγάπη και το ενδιαφέρον του για την πνευματική πρόοδο της ενορίας και των πιστών εξέφρασε εκ μέρους του συνεφημερίου του π. Εμμανουήλ, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και όλων των Ενοριτών ο προϊστάμενος της Ενορίας π. Γεώργιος Κάλλος.

Στη διάρκεια του καφέ ο Σεβασμιώτατος επικοινώνησε με τα παιδιά και τους νέους και είχε μία ωραία και ωφέλιμη συζήτηση, φεύγοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις από την Εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου για το έργο που επιτελείται εκεί, με την άοκνη φροντίδα των Εφημερίων και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

img 8253

img 8272 0

img 8284 0

img 8308 1

img 8345 0

img 8350 0

img 8359 0

img 8366 1

img 8369 0

img 8386 2

img 8389 0

Εμφανίσεις: 19158
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!