Ο Επίσκοπος Βερενίκης στον Μητροπολίτη Φθιώτιδος (ΦΩΤΟ)

img 8516 1

Ο εκ Τιθορέας καταγόμενος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βερενίκης κ. Χρυσόστομος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας επισκέφθηκε την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Νικόλαο στο γραφείο του, στο Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στη Λαμία.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Θεοφιλεστάτου στη γενέτειρά του Φθιώτιδα μετά την εκλογή και Χειροτονία του τον περασμένο Δεκέμβριο στο Κάιρο της Αιγύπτου.

Ο Ποιμενάρχης μας εδέχθη με χαρά την επίσκεψη του Θεοφιλεστάτου και του ευχήθηκε να έχει μακρά και καρποφόρα Αρχιερατεία ενώ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για αρκετή ώρα επί διαφόρων θεμάτων εκκλησιαστικού και τοπικού ενδιαφέροντος.

Στο τέλος της συναντήσεως ο Ποιμενάρχης μας προσέφερε στον Θεοφιλέστατο Αρχιερατικό Εγκόλπιο και Ωμοφόρια ενώ ο Θεοφιλέστατος του προσέφερε το αναμνηστικό της Χειροτονίας του.

Τέλος, απηύθυνε πρόσκληση στον Άγιο Βερενίκης κ. Χρυσόστομο να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις επί τη μνήμη των Φθιωτών Αγίων και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (22-25 Μαρτίου) την οποία και ευχαρίστως απεδέχθη.

Πριν αναχωρήσει ο Θεοφιλέστατος επισκέφθηκε το στούντιο του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεώς μας, όπου και παρεχώρησε συνέντευξη στη δημοσιογράφο κα. Σοφία Παναγιώτου.

img 8501 1

img 8505

img 8512 2

img 8535 2

img 8553 0

Εμφανίσεις: 22342
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!