Α' Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγγνώμης στην Ι.Μ. Κιλκισίου (ΦΩΤΟ)

0kilk-1

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Με την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγγνώμης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και συμμετείχαν όλοι οι Ιερείς και Διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μίλησε επίκαιρα για την Αγία και μεγάλη Τεσσαρακοστή που ανοίγεται μπροστά μας και μας φωτίζει, μας ενισχύει, μας ενδυναμώνει και μας καθοδηγεί, μια περίοδος που καλούμαστε να δώσουμε ένα μεγάλο πνευματικό αγώνα για να έρθουμε κοντά με τον Εσταυρωμένο και Αναστάντα Χριστό.

Τόνισε με έμφαση ότι ο διάβολος πάντοτε «καραδοκεί» για να χτυπήσει αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία που του προσφέρει ο άνθρωπος και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και προσοχή με πραγματική μετάνοια και προσευχή για να μπορούμε να πλησιάσουμε και να γευτούμε τον παράδεισο που απωλέσαμε.

«Πολλές καταστάσεις σήμερα υπάρχουν για να μας αποξενώσουν, για να μας αποπροσανατολίσουν. Δεν πρέπει να παρασυρόμαστε. Μαζί με την προσπάθεια μας χρειαζόμαστε τα δάκρυα για την σωτηρία μας. Όχι τα συναισθηματικά δάκρυα, αλλά τα δάκρυα της ψυχή μας, της μετάνοιας μας, της αλλαγής του τρόπου σκέψης μας» είπε ανάμεσα σε άλλα ο σεπτός Ποιμενάρχης του ακριτικού Κιλκίς.

Στο τέλος του Εσπερινού κληρικοί και λαϊκοί, αντήλλαξαν τον ασπασμό της αγάπης και της συγχωρήσεως, όπως συνηθίζεται και ασπάστηκαν την χείρα του Σεβασμιωτάτου.

0kilk-2

0kilk-3

0kilk-4

0kilk-5

0kilk-6

0kilk-7

Εμφανίσεις: 20054
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!