Ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ι.Μ. Πατρών (ΦΩΤΟ)

patrsa-1

Μέσα σε κλίμα ιεράς κατανύξεως ετελέσθη στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών, ο πρώτος Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, με την συμμετοχή εκατόν πεντήκοντα και πλέον Ιερέων και χιλιάδων πιστών ,οι οποίοι από νωρίς είχαν κατακλύσει τον Νεό Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, ανέγνωσε την ευαγγελική περικοπή από το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, την αναφερομένη στους πειρασμούς του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και ανέλυσε το κείμενο, κάνοντας τις ανάλογες πνευματικές προεκτάσεις για την σύγχρονη εποχή.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, άπαντες οι Ιερείς και Λαός, ασπάσθηκαν τον Τίμιο Σταυρό και έλαβαν ευχή τόσο από τον Σεβασμιώτατο, όσο και από τον Θεοφιλέστατο, αιτούντες και παρέχοντες συγχώρησιν, εν' όψει της εισόδου στο στάδιο των πνευματικών αγωνισμάτων της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Επί ώρες ανέμεναν υπομονετικά οι πιστοί για να ασπαστούν τον Σταυρό και να λάβουν ευχή και ευλογία.

Γι' αυτό το λόγο ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τον έπαινο , την συγκίνησή του και την ευχαριστία του προς τους πολυπληθείς ευσεβείς Χριστιανούς.

patrsa-2

patrsa-3

patrsa-4

patrsa-5

patrsa-6

patrsa-7

patrsa-8

patrsa-9

patrsa-10

patrsa-11

patrsa-12

patrsa-13

patrsa-14

Εμφανίσεις: 27228
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!