Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ι.Μ. Νεαπόλεως (ΦΩΤΟ)

neapoli-1

Την Κυριακή της Τυρινής, 22 Φεβρουαρίου 2015, το απόγευμα τελέσθηκε στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως ο Α' Κατανυκτικός Εσπερινός.

Ο Εσπερινός αυτός που λέγεται και Συγχωρητικός αποτελεί την έναρξη της πνευματικής περιόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και δίδει την ευκαιρία στους χριστιανούς να αλληλοσυγχωρεθούν και να βιώσουν άξια την πνευματικότητα αυτής της περιόδου που κορυφώνεται με το Θείο Πάθος και την Ανάσταση.

Ο Εσπερινός τελέσθηκε σε ατμόσφαιρα κατάνυξης και παρουσία πλήθους κόσμου και των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων ανέλυσε παραστατικά τα στάδια του πνευματικού αγώνα της Μεγάλης Σαρακοστής και κάλεσε τους πιστούς στην ιερή αυτή συστράτευση.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας τόνισε ότι ο αγώνας της νηστείας και η προσπάθεια τήρησης του θελήματος του Θεού, τον οποίο πιο συνειδητά αναλαμβάνει ο πιστός αυτήν την περίοδο, προσφέρει αληθινή πνευματική χαρά και φτερώνει την ψυχή.

Μετά το τέλος του Εσπερινού, όλο το εκκλησίασμα και όλοι οι παρευρισκόμενοι ιερείς έλαβαν, ως είθισται, την ευλογία του Σεβασμιωτατάτου και τις ευχές του για καλή Σαρακοστή.

neapoli-2

neapoli-3

neapoli-4

neapoli-5

neapoli-6

neapoli-7

Εμφανίσεις: 22046
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!