Αρχιερατικό Ευχέλαιο στην Ι.Μ. Νεαπόλεως (ΦΩΤΟ)

euxaileio-12

Την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στους Αμπελόκηπους.

Την διακονία του λόγου είχε ο Αρχιμανδρίτης π. Διονύσιος Τζίτζος.

Ο π. Διονύσιος σχολιάζοντας τον Πατερικό λόγο ,«νοῦς μέν γάρ μή σκεδαννύμενος ἐπί τά ἔξω, μηδέ ὑπό τῶν αἰσθητηρίων ἐπί τόν κόσμον διαχεόμενος, ἐπάνεισι μέν πρός ἑαυτόν· δι' ἑαυτοῦ προς τον Θεόν» , υπενθύμισε στο πολυπληθές εκκλησίασμα πως η Εκκλησία μας τη Μεγάλη Σαρακοστή έχει σκοπό να βοηθήσει τον πιστό να συγκεντρωθεί στον εαυτό του και στη συνέχεια να στραφεί προς το Θεό.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας, αφού ευχαρίστησε τις νεαρές μητέρες που συμμετείχαν στο Μυστήριο μαζί με τα παιδιά τους, ευχήθηκε σε όλους καλή και καρποφόρα Σαρακοστή.

Μετά το πέρας του Μυστηρίου, οι πιστοί χρίσθηκαν από τούς πατέρες του Ναού , έλαβαν το καθιερωμένο κέρασμα και αναχώρησαν .

euxaileio-1

euxaileio-2

euxaileio-3

euxaileio-4

euxaileio-5

euxaileio-6

euxaileio-7

euxaileio-8

euxaileio-9

euxaileio-10

euxaileio-12

euxaileio-13

euxaileio-14

euxaileio-15

Εμφανίσεις: 23509
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!