Η Ακολουθία των Α' Χαιρετισμών στην Ι.Μ. Νεαπόλεως (ΦΩΤΟ)

0neapol-14

Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στους Α Χαιρετισμούς στον Άγιο Νεκτάριο Μενεμένης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας καθιέρωσε μια εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου η οποία προερχόταν από τα αγιασμένα χώματα της Καππαδοκίας.

Η ιστόρηση του Ιερού Εικονίσματος τοποθετείται χρονικά τον 18 αιώνα. Ο Σεβασμιώτατος , κατά αγαθή συγκυρία, έθεσε την Εικόνα σε προσκύνηση

στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, του Αγίου, ο οποίος, όπως είναι γνωστό στο Πανελλήνιο, ετίμησε την Υπεραγία Θεοτόκο, ανέπτυξε μια ιδιαίτερη σχέση μαζί Της και συνέθεσε εγκώμια και Θεομητορικά ποιήματα προς τιμήν Της, μεταξύ των οποίων και τον Ύμνο «Αγνή Παρθένε Δέσποινα»

Ο Σεβασμιώτατος, προβάλλοντας τη μορφή της Υπεραγίας Θεοτόκου, ευχήθηκε στους πιστούς να βρίσκονται πάντα κάτω από το άγιο μαφόριό Της και να την έχουν σύμμαχο στα αγωνίσματα της αρετής και της ευσέβειας.

0neapol-1

0neapol-2

0neapol-3

0neapol-4

0neapol-5

0neapol-6

0neapol-7

0neapol-8

0neapol-9

0neapol-10

0neapol-11

0neapol-12

0neapol-13

Εμφανίσεις: 15104
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!