Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως στον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Συκεών (ΦΩΤΟ)

0sykies-6

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Συκεών ιερούργησε το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο π. Παναγιώτης Κωστούλας απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα επεσήμανε τα εξής: «Ο Άγιος Θεόδωρος ο Τήρων ονομάζεται έτσι γιατί ανήκε στους νεοσύλλεκτους του ρωμαϊκού στρατού και ο Άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης γιατί ήταν στρατηγός και ανήκε στη μονάδα κατάκτησης νέων εδαφών. Στη συνέχεια, αποκάλυψε τις πτυχές της πνευματικής ζωής που καλλιεργούνται την περίοδο αυτή: αυξάνεται η προσευχή του ανθρώπου ,βιώνεται με μεγαλύτερη ένταση η λατρεία και η νηστεία συνοδεύεται κυρίως από ελεημοσύνη».

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε με τη σειρά όλους όσους παρευρέθηκαν αλλά και κόπιασαν για την πανήγυρι του Ναού και ευχήθηκε σε όλους καθώς η Μεγάλη Σαρακοστή θα προχωρά, να κλιμακώνεται και ο πνευματικός αγώνας.

0sykies-1

0sykies-2

0sykies-3

0sykies-4

0sykies-5

0sykies-7

0sykies-8

0sykies-9

0sykies-10

0sykies-11

0sykies-12

Εμφανίσεις: 17369
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!