Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Διδυμότειχο (ΦΩΤΟ)

didimoteixo-17

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα ο θριάμβος της Ορθοδοξίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου παρουσία των στρατιωτικών και δημοτικών αρχών της περιοχής καθώς και πλήθους πιστών.

Το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία ιερούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναυκράτιδος κ. Μελέτιος, Ιεράρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος τέλεσε, εντολή του οικείου Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού, την εις Διάκονον χειροτονία του Υποδιακόνου Ηλία Al – Rabadi, καταγομένου εξ Ιορδανίας.

Ολίγον προ της χειροτονίας ο Θεοφιλ. Επίσκοπος κ. Μελέτιος απεύθυνε πατρικές νουθεσίες προς τον Υποδιάκονον Ηλία περί του Μυστηρίου της Ιερωσύνης, καταλήξας ως εξής:

«Αγαπητέ μου Υποδιάκονε Ηλία, σήμερα στα δικά σου έντονα συναισθήματα και ψυχικά σκιρτήματα αυτής της ιεράς μοναδικής για τη ζωή σου στιγμής, επίτρεψέ μου να συντονίσω και τους δικούς μου ψυχικούς παλμούς που δονούν τον εσωτερικό μου κόσμο.

Δοξάζω την ευσπλαχνία του Θεού διότι πρώτη φορά, ως νέος Επίσκοπος, τελώ το μυστήριο της χειροτονίας. Ως οστράκινο σκεύος, με αυτά τα χοϊκά αμαρτωλά χέρια, αξιώνομαι να μεταδώσω την πανσθενουργό θεία Χάρη σε σένα και να σε καταστήσω διάκονο των θείων Μυστηρίων.

Πάμπολλες ευχαριστίες λοιπόν, ας μου επιτραπεί να εκφράσω στον συντελεστή αυτής της μεγάλης χαράς και ευλογίας για μένα. Στον Σεβασμιώτατο κυριάρχη επίσκοπο της ακριτικής αυτής Ιεράς Μητροπόλεως, πανσέβαστό μου Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνό.

Ως ψάμμος θαλάσσης η ευγνωμοσύνη μου στο πρόσωπο του για όλες τις ευεργεσίες που έχει επιδαψιλεύσει στην ταπεινότητά μου. Αυτόν κι εσύ να σέβεσαι, να αγαπάς και να υπακούς παιδί μου Ηλία. Να σε εμπνέει η ιλαρότητα του προσώπου του, η γλυκύτητα της καρδίας του, η ωραιότητα της ψυχής του, μα πάνω απ΄ όλα η πατρική αγάπη του προς πάντας.

Με αυτές τις σκέψεις πλησιάζει η ιερά στιγμή της εισόδου σου στα ενδότερα του καταπετάσματος. Έχω ακράδαντη την πεποίθηση ότι με τη βοήθεια του Θεού θα αναδειχθείς αντάξιος των προσδοκιών της Εκκλησίας και του πιστού λαού της.

Εξήλθες μαζί με την ευλογημένη συμβία σου Ειρήνη από την πατρώα γη σου την Ιορδανία για ένα καλύτερο μέλλον σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο της ακριτικής Ελλάδος. Εδώ πλέον είναι η νέα πατρίδα σου και αυτός ο ευγενής λαός του Διδυμοτείχου που θα διακονείς από σήμερα, θα είναι πλέον η οικογένειά σου. Διά τούτο αγάπησε και δός τους την καρδιά σου.

Ασφαλή εχέγγυα άλλωστε της δόκιμης σταδιοδρομίας σου αποτελεί ο πνευματικός σου πατέρας Αρχιμ. Δαμασκηνός Αλαζράι που συμμαρτυρεί την καταλληλότητα και την χρηστή διαγωγή σου. Ας είναι πρότυπο στην ιερατική σου ζωή, φωτεινό παράδειγμα μιμήσεως και οδοδείκτης της ψυχής σου. Να παραδειγματίζεσαι από την ιεροπρέπειά του, τον ζήλο του, την αρχοντιά και τη φιλοτιμία του.

Και νυν επέστη ο καιρός, αγαπητέ, πρωτότοκε υιέ μου Ηλία. Είσελθε εν φόβω και τρόμω εις τα ενδότερα των Αγίων, είσελθε χαίρων εις την χαρά του Κυρίου σου».

Προ του πέρατος της Ευχαριστιακής Συνάξεως ο Θεοφιλέστατος εξέφρασε την χαρά του που βρίσκεται στην βυζαντινή πόλη του Διδυμοτείχου, και μετέφερε τις ευχές και την αγάπη του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό και στο ποίμνιο της επαρχίας αυτού, ενώ τον Θεοφιλέστατο καλωσόρισε ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Δαμασκηνός Aλαζράϊ εκ μέρους του επιχωρίου Αρχιερέως.

didimoteixo-1

didimoteixo-2

didimoteixo-3

didimoteixo-4

didimoteixo-5

didimoteixo-6

didimoteixo-7

didimoteixo-8

didimoteixo-9

didimoteixo-10

didimoteixo-11

didimoteixo-12

didimoteixo-13

didimoteixo-14

didimoteixo-15

didimoteixo-16

didimoteixo-18

didimoteixo-19

didimoteixo-20

Εμφανίσεις: 28994
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!