Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ι.Μ. Κιλκισίου (ΦΩΤΟ)

0kanaro-18

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε και φέτος η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερούργησε και μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, με τη συμμετοχή των ιερέων π. Κωνσταντίνου Κουτρή και π. Δημητρίου Παπαγεωργίου, των ιεροδιακόνων, εκπροσώπων της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας και φορέων του Νομού καθώς και ευσεβών πιστών.

Στο θείο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος έκανε λόγο για τη σημασία της Κυριακής της Ορθοδοξίας, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία, τιμά και εορτάζει τη μνήμη της αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων και τη λήξη της μακράς περιόδου της Εικονομαχίας, μίας εορτής η οποία καθιερώθηκε το 843 μ.Χ., υπογραμμίζοντας τη νίκη της Εκκλησίας κατά του ψεύδους, των αιρέσεων και των κακοδοξιών.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η λιτάνευση των ιερών εικόνων κατά την τάξη της Αγίας μας Εκκλησίας γύρω από το Ιερό Μητροπολιτικό Ναό με τη συμμετοχή των ιερέων της πόλεως εις ανάμνηση της αναστηλώσεως των εικόνων το 843, αναγνωσθέντος σε τρεις στάσεις του Συμβόλου της Πίστεως ενώ ο Σεβασμιώτατος στην είσοδο του Ιερού Ναού ανέγνωσε το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.

0kanaro-1

0kanaro-2

0kanaro-3

0kanaro-4

0kanaro-5

0kanaro-6

0kanaro-7

0kanaro-8

0kanaro-9

0kanaro-10

0kanaro-11

0kanaro-12

0kanaro-13

0kanaro-14

0kanaro-15

0kanaro-16

0kanaro-17

0kanaro-19

Εμφανίσεις: 25081
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!