Παρουσίαση του βιβλίου ''Άκουσέ με Κύριε'' στη Λάρισα (ΦΩΤΟ)

parous-9

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου ''Άκουσέ με Κύριε'' του αρχιμ. Νικηφόρου Κοντογιάννη, ιεροκήρυκα της Ι. Μητρόπολεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

Η παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των πνευματικών εκδηλώσεων της Ι.Μ.Λαρίσης και Τυρνάβου για τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή σε συνδιοργάνωση με το βιβλιοχαρτοπωλείο ''Άνεμος''.

Για το βιβλίο μίλησαν ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, αρχιμ. Αχίλλιος Τσούτσουρας, ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος, αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου και ο Θεόλογος-τ. πρόεδρος του παραρτήματος της Π.Ε.Θ. Λάρισας, κ. Βασίλειος Στεργιούλης.

Ο αρχιμ. Αχίλλιος Τσούτσουρας μίλησε για την αναγκαιότητα της προσευχής στη σύγχρονη με εποχή με τα τόσα προβλήματα που τη χαρακτηρίζουν.

«Η προσευχή γεννά την προσευχή» τόνισε ο ομιλητής και ζήτησε από το ακροατήριο «να ρίξει τα δίχτυα της προσευχής στη θάλασσα της πλατιάς αγάπης του Θεού».

Ο αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου έκανε λόγο για την προσευχή ως μέσο μετάνοιας και επικοινωνίας με τον Θεό: «Η προσευχή είναι απαραίτητη για την πνευματική ζωή, ο απλούστερος τρόπος επικοινωνίας με τον Θεό» επισήμανε εύστοχα ο π. Επιφάνιος.

Ο κ. Βασίλειος Στεργιούλης, τέλος, αναφέρθηκε στους Ψαλμούς ως πηγή έμπνευσης για σύνθεση προσευχών σχετικών με τα σύγχρονα προβλήματα του ανθρώπου.

Οι Ψαλμοί «είναι βαθύτατα θρησκευτικά ποιήματα, καρδιακά ξεσπάματα του ανθρώπου που αναζητά τη διαρκή επικοινωνία με τον Θεό».

Ο συγγραφέας, αρχιμ. Νικηφόρος Κοντογιάννης, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές της εκδήλωσης, έκανε μια σύντομη αναφορά στους λόγους που τον παρακίνησαν να συγγράψει το συγκεκριμένο προσευχητάριο-μια διασκευή των Ψαλμών της αγίας Γραφής.

Χαιρετισμό στο τέλος της εκδήλωσης απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος ευχαριστώντας το πολυπληθές ακροατήριο για τη διαρκή και πρόθυμη συμμετοχή του στις πνευματικές εκδηλώσεις της Μητροπόλεως.

Ευχήθηκε δε στον συγγραφέα να συνεχίσει με ενθουσιασμό το πνευματικό του έργο, ενώ στο πολυπληθές ακροατήριο πνευματική προκοπή και δύναμη κατά την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια που εκτέλεσε η Χορωδία της Ενοριακής Συντροφιάς Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λάρισας. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Χαράλαμπος Στεργιούλης, Φιλόλογος-Δρ. Βυζαντινής Φιλολογίας Α.Π.Θ.

parous-2

parous-3

parous-4

parous-5

parous-6

parous-7

parous-8

parous-1

Εμφανίσεις: 23589
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!