Καστορίας: «Ο Θεός παρουσιάζει Αγίους σε δύσκολους καιρούς» (ΦΩΤΟ)

germa-3

Σήμερα, Σάββατο της Β΄ Εβδομάδος των Νηστειών (7η Μαρτίου 2015), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ στα πλαίσια της αρχιερατικής του περιοδείας (αφιερωμένη εφέτος στον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη), επισκέφθηκε την Ενορία Αγίου Γεωργίου Γέρμα, όπου τέλεσε Θεία Λειτουργία.

Επίσης μετέφερε προς αγιασμό των πιστών μικρό τεμάχιο του ιερού Λειψάνου της Αγίας Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής και προσωπικά αντικείμενα του Αγίου Παΐσίου του Αγιορείτου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας απευθυνόμενος στην ομιλία του προς το Εκκλησίασμα αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελική περικοπή του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου (Α΄, 35-44) εξηγώντας τον λόγο του Κυρίου: «Θέλω, καθαρίσθητι».

Ανέφερε τις ευεργεσίες του Κυρίου προς τον άνθρωπο, την θεραπεία της ψυχής και του σώματος, απαραίτητη προϋπόθεση της οποίας είναι η θεραπεία από την αμαρτία. Τόνισε επίσης ότι η απουσία του Χριστού από την ζωή μας έχει ως συνέπεια την σημερινή κατάσταση, την αποστασία από το θέλημα του Θεού.

Τέλος αναφέρθηκε στους Αγίους του Θεού οι οποίοι αφού δέχθηκαν την Χάρη Του, θαυματούργησαν. Ένας τέτοιος μαθητής του Χριστού ήταν και ο Όσιος Παΐσιος, αναφέροντας παραδείγματα από την ζωή και την θαυμαστή του παρουσία.

«Ο Θεός παρουσιάζει Αγίους σε δύσκολους καιρούς» τόνισε και καταλήγοντας την ομιλία του ευχήθηκε να δούμε το πρόσωπο του Θεού με τις πρεσβείες των Αγίων και τον προσωπικό μας πνευματικό αγώνα.

Κατά την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας απένειμε τον αργυρό Σταυρό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά του Θαυματουργού μετά σχετικού διπλώματος στον αποχωρούντα εκ της ενεργού υπηρεσίας από 1ης Φεβρουαρίου 2015 λόγω συνταξιοδοτήσεως, πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Στυλιάδη, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γέρμα, στον οποίο εξέφρασε λόγους από το περίσσευμα της καρδίας του.

Ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου για όλους.

Επιμέλεια: Βασίλειος Στυλιάδης

germa-1

germa-2

germa-4

germa-5

germa-6

germa-7

germa-8

germa-9

germa-10

germa-11

germa-12

germa-13

germa-14

germa-15

germa-16

Εμφανίσεις: 22891
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!