Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως στον Ι.Ν. Αγ. Κυρίλλου και Μεθοδίου (ΦΩΤΟ)

neapol-1

Τη Β Κυριακή των Νηστειών, 8 Μαρτίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγ. Κυρίλλου και Μεθοδίου στον Εύοσμο.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του επικεντρώθηκε στο θαύμα της ιάσεως του παραλυτικού στην Καπερναούμ.

«Όλα τα θαύματα , επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, έχουν ως συγκεκριμένο σκοπό να καταδείξουν τη θεότητα του Θεανδρικού Προσώπου του Κυρίου Ιησού. Τα θαύματα δεν αποβλέπουν στην εκμαίευση της πίστης των ανθρώπων , αλλά στη μαρτυρία της παρουσίας του Θεού. Στη σημερινή Ευαγγελική Παραβολή ο Κύριος, πριν προσφέρει τη θεραπεία στον παραλυτικό , τού χαρίζει κάτι απείρως μεγαλύτερο: την άφεση των αμαρτιών του . Ο Κύριος γνωρίζει μέσα στην πανσοφία Του ότι οι αρρώστιες της ψυχής καθιστούν και το σώμα ανάπηρο. Για τούτο, με τρόπο στοργικό ο Κύριος Ιησούς αγγίζει την ψυχή του παραλυτικού και τη θεραπεύει, αποκαθιστώντας την ίδια στιγμή και την παραλυσία του σώματος. Μένει έτσι στους αιώνες ο ιατρός των ψυχών και των σωμάτων......»

neapol-2

neapol-3

neapol-4

neapol-5

neapol-6

neapol-7

neapol-8

neapol-9

neapol-10

neapol-11

Εμφανίσεις: 19520
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!