Γ' Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ι.Μ. Νεαπόλεως (ΦΩΤΟ)

nea-11

Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Γ Κατανυκτικό Εσπερινό , στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, στην Ξηροκρήνη.

Ο π. Βαρνάβας Γιάγκου , Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας , στην εμπνευσμένη ομιλία του ανέπτυξε το θέμα της μετανοίας, αφορμώμενος από ένα κείμενο του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτη.

Ο π. Βαρνάβας αντλώντας μαρτυρίες από Πατερικά κείμενα παρουσίασε και ανέλυσε δύο σοβαρά εμπόδια για την επίτευξη της μετανοίας: την ενοχή και τη ραθυμία.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην κατά Θεόν λύπη, η οποία προκαλεί χαρά και ενθουσιασμό στην ψυχή. «Η κατά Θεόν λύπη ουκ επιτίθεται τω ανθρώπω» , αλλά αντιθέτως χαρίζει στην ψυχή του ανθρώπου εσωτερική άνεση και ανάπαυση.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας κλείνοντας ευχήθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα να ευοδωθεί η πορεία όλων προς τη μετάνοια και το τέρμα της να 'ναι η συνάντηση με το Θεό.

nea-1

nea-2

nea-3

nea-4

nea-5

nea-6

nea-7

nea-8

nea-9

nea-10

 

Εμφανίσεις: 19753
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!