Η μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στην Ι.Μ. Κιλκισίου (ΦΩΤΟ)

kil-5

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Γρηγορίου Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης του Παλαμά στην Ιερά Μητρόπολη Πολυναής και Κιλκισίου, την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015.

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Εμμανουήλ, με τη συμμετοχή του εφημερίου πρωτοπρεσβύτερου π. Νικολάου Αλίριου, των ιεροδιακόνων π. Αθανασίου Αφεντουλίδη και π. Βαρθολομαίου Τασιούλη αλλά και την παρουσία πολλών πιστών χριστιανών.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε και ανέλυσε στο εκκλησίασμα την πασίγνωστη ευαγγελική περικοπή, η οποία εμπεριέχει σπουδαίες αλήθειες, οι οποίες ιδιαιτέρως βοηθούν την ψυχή στην καλλιέργεια και στην ανάπτυξη του πνευματικού αγώνα.

Τόνισε ότι ο Χριστός θαυματουργούσε , για να αποκαλύψει την παρουσία του Θεού στους ανθρώπους και να τους οδηγήσει στην σωτηρία και για άλλους λόγους ενώ υπογραμμάτισε ότι οι θαυματουργικές επεμβάσεις του Κυρίου πραγματοποιήθηκαν σε αυτούς που Τον προσέγγισαν και ζήτησαν τη θεραπεία.

Κλείνοντας ευχήθηκε να συνεχίσουμε στο δρόμο της προσευχής και μετάνοιας με κορύφωση την Ανάσταση του Κυρίου μας, την Ανάσταση των ψυχών μας.

kil-1

kil-2

kil-3

kil-4

kil-6

kil-7

kil-8

kil-9

kil-10

kil-11

kil-12

kil-13

kil-14

Εμφανίσεις: 19826
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!