Η Εορτή των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στη Χώρα Μυκόνου (ΦΩΤΟ)

TESSATA-9

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στις δοκιμασίες των πιστών, ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός στο διδακτικώτατο και μεστό πνευματικών και θεολογικών κήρυγμά του, σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια της Ιεράς Ακολουθίας των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ στον εορτάζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, στη Χώρα Μυκόνου, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ. Βασίλειο Τζανιδάκη και τον Αρχιδιάκονο Αλέξιο, συνευχομένων των Εφημερίων της νήσου και πλήθους πιστών, οι οποίοι και σήμερα εξεδήλωσαν την ευλάβεια και την τιμή τους προς την ιερά μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων.

Ομιλώντας περί του σωστού Αγωνιστή Χριστιανού, ο Αιδεσιμολ. Πέτρος Μαραγκός, είπε χαρακτηριστικά: "....Όμως αδελφοί μου, αγωνιστής χριστιανός δεν είναι εκείνος που παραμένει πιστός και αγνός, όταν κανείς δεν τον προκαλεί. Αγωνιστής Χριστιανός είναι εκείνος ο οποίος μέσα στην γενική πρόκληση παραμένει αλύγιστος. Αγωνιστής χριστιανός είναι εκείνος που πέφτει και με συντριβή και μετάνοια σηκώνεται για να συνεχίσει την σταυροαναστάσιμη πορεία του, στο αγκαθόστρωτο μονοπάτι που οδηγεί στον Χριστό.... Και είναι γεμάτος προκλήσεις και προσφέρει πολλές προσκλήσεις ο σύγχρονος κόσμος. Γι’ αυτό αδελφοί μου να θυμάστε: όταν περνάτε μια μεγάλη δυσκολία και αναρωτιέστε που είναι ο Θεός να ξέρετε ότι και ο δάσκαλος είναι πάντα σιωπηλός την ώρα του διαγωνίσματος....".

TESSATA-1

TESSATA-2

TESSATA-3

TESSATA-4

TESSATA-5

TESSATA-6

TESSATA-7

TESSATA-8

TESSATA-10

Εμφανίσεις: 20705
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!