Αρχιερατικό Ευχέλαιο στην Ι.Μ. Νεαπόλεως (ΦΩΤΟ)

sie-1

Τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών στον Εύοσμο.

Ο π. Θεοφάνης Κούκος, στο κήρυγμά του, ιχνογράφησε με εξαιρετική ενάργεια την ασκητική μορφή του Γέροντος Τύχωνος, ο οποίος υπήρξε ο πνευματικός καθοδηγητής του Αγίου Παϊσίου.

Ο π. Θεοφάνης παρουσίασε όλους τους αξιομνημόνευτους σταθμούς της ζωής του Γέροντος Τύχωνος: τη γέννησή του μέσα στους κόλπους μιας ενάρετης οικογένειας στη Ρωσία, την εγκαταβίωσή του στο κελί του Αγίου Νικολάου στο Μπουραζέρι, την αναχώρησή του και την επίδοση του σε σκληρούς ασκητικούς αγώνες σε μια σπηλιά.

Τέλος, ο ομιλητής στάθηκε με ευλάβεια στις τελευταίες μέρες της ζωής του Γέροντος Τύχωνος και στην οσιακή κοίμησή του.

Ο αγιασμένος Γέροντας ανεχώρησε για την ουράνια πατρίδα, σύμφωνα με την υπόσχεση της Υπεραγίας Θεοτόκου, στις 10 Σεπτεμβρίου του 1968.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας ευχήθηκε σε όλους να διδαχθούν από την ασκητική παράδοση της Εκκλησίας και να στοιχήσουν τη ζωή της στα άγια παραγγέλματά της.

sie-2

sie-3

sie-4

sie-5

sie-6

sie-7

sie-8

sie-9

sie-10

sie-11

Εμφανίσεις: 28509
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!