Διακονία του Χαλκίδος Χρυσοστόμου κατά το δεύτερο Σ/Κ της Μ. Σαρακοστής

halkidos-4

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον ΑρχΙμ. Χρυσόστομο Καλύβα, Γραμματέα της Ι. Μητροπόλεως και Εφημέριο του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Χαλκίδος και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στην Ι. Ναό Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου Βασιλικού, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών της Θεοτόκου, υπό την υμνωδία των Ιεροψαλτών του Ι. Ναού κ. Παναγιώτη Τροχούτσου και κ. Γεωργίου Κουσουρή.

Κατά την άφιξη του ο Σεβασμιώτατος κόμισε στον Ι. Ναό, κατόπιν αιτήματος του Εφημερίου του, Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνου Λοβέρδου και του περί αυτόν Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, ένα σκουφάκι και μία ζώνη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, τα οποία θα παραμείνουν ως ιερά παρακαταθήκη και ευλογία στον Ι. Ναό.

Μετά την ανάγνωσή της Β΄ Στάσης των Χαιρετισμών, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε προς τους πολυπληθείς πιστούς με θέμα το πανάγιο πρόσωπο της Θεοτόκου και εν συνεχεία το βίο του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου.

Το Σάββατο 7 Μαρτίου το απόγευμα προσήλθε στην έβδομη διάλεξη στα πλαίσια της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως, κατά την οποία η κ. Χαρά Σπηλιοπούλου, Καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών ανέπτυξε το θέμα «Εφηβεία και Εξαρτήσεις», ενώ απάντησε και στις πολλές ερωτήσεις των εκατό περίπου γονέων που παρακολουθούν τακτικά τα μαθήματα.

Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος συμπαραστατούμενος από τον Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Παναγίας Ελεούσης Δοκού.

Κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του, μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου, ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε και ανέλυσε το περιεχόμενο της διατεταγμένης Ευαγγελικής περικοπής (Μάρκ. 2, 1-12), αναφερόμενος ιδιαιτέρως στο μυστήριο της μετανοίας και εξομολογήσεως.

Κατά την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευαρέσκεια του για την πληθωρική και εύτακτη, μέχρι το τέλος, παρουσία των πιστών, ενώ συνεχάρη τον Εφημέριο του Ι. Ναού, Πρωτοπρεσβ. Γεώργιο Μωραΐτη, καθώς και τους Ιεροψάλτες κ. Ιωάννη Παπασωτηρίου και κ. Δημήτριο Θεοδοσίου για την άρτια και πιστή προς το βυζαντινό μέλος απόδοση της Ιεράς Υμνωδίας.

Το απόγευμα της Κυριακής, στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, έλαβε χώρα ο Γ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος, ενώ κατά την διάρκειά του ομίλησε, με τον γνωστό παλμό και αφυπνιστικό τρόπο, ο πολιός Ιεροκήρυκας Αρχιμ. Ανανίας Κουστένης, με θέμα «Χριστός και ψυχή μας χρειάζονται», ενώ τους κατανυκτικούς Ύμνους απέδωσαν θαυμάσια οι δύο πολυπληθείς Χοροί των Ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση των κ. Σπυρίδωνος Σιμιτζή και κ. Δήμου Τσίμπου.

Αμέσως μετά, το βράδυ της Κυριακής, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού, όπου με τους Ιερείς της περιοχής και πλήθος πιστών υποδέχτηκαν την Τιμία Κάρα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, που φυλάσσεται στην Ι. Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων και την οποίαν εκόμισε ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Δαμασκηνός Μάκρας.

Αμέσως μετά έλαβε χώρα Ιερά Αγρυπνία, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων επί τη μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, στην οποία έψαλλαν θαυμάσια οι Ιεροψάλτες του Ι. Ναού κ. Αθανάσιος Τριανταφύλλου, Αντιδήμαρχος Ληλαντίων και κ. Αλέξανδρος Βουρής.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το θείο λόγο αναπτύσσοντας στους πιστούς το μαρτύριο των Αγίων και τα μηνύματα που προβάλουν για μας.

halkidos-1

halkidos-2

halkidos-3

halkidos-5

halkidos-6

halkidos-7

Εμφανίσεις: 22903
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!