Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων στο Μέτσοβο (ΦΩΤΟ)

0metsobo-5

Του Μιλτιάδη Ματσούκα

Στο ιστορικό, γραφικό και παραδοσιακό Μέτσοβο, την πατρίδα του νεομάρτυρος Νικολάου, των Μεγάλων Εθνικών Ευεργετών και Διδασκάλων του Γένους, βρέθηκε την Β’ Κυριακή των Νηστειών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ Μάξιμος και τέλεσε τη θεία λειτουργία στον κατάμεστο Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής.

Μαζί του συλλειτούργησαν ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμ. Σεραφείμ Καχριμάνης και τρεις διάκονοι , π. Βησσαρίων, π. Θεόκλητος και π. Σπυρίδων.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, στους αγώνες του εναντίον των αιρετικών και κυρίως στη διδασκαλία του, που όπως τόνισε, ανέδειξε την πληρότητα της ορθοδόξου ασκητικής παραδόσεως, υπέδειξε το πνευματικό αδιέξοδο της σχολαστικής θεολογίας της Δύσεως και κατέδειξε ότι η θεογνωσία είναι μυστική εμπειρία και κατακτάται με την πίστη και όχι με τη φιλοσοφική γνώση.

Τέλος τόνισε την αξία της αδιαλείπτου προσευχής, της συνεχούς πνευματικής ασκήσεως και της μυστηριακής πνευματικής εμπειρίας, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησε ο Δήμαρχος Μετσόβου κ. Κων. Τζαφέας, επικεφαλής του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος πιστών.

0metsobo-1

0metsobo-2

0metsobo-3

0metsobo-4

0metsobo-7

0metsobo-8

0metsobo-9

0metsobo-10

0metsobo-11

0metsobo-12

Εμφανίσεις: 34755
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!