Αρχιερατικά Ευχέλαια στην Ι.Μ. Νεαπόλεως (ΦΩΤΟ)

neapoleos-efxelaio-1

Την Τρίτη 10 Μαρτίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Αγ. Φωτεινής και Αγ. Ιωσήφ του Μνήστορος στον Εύοσμο.

Ο π. Αθηναγόρας Λουκατάρης με εξαιρετική γλαφυρότητα και παραστατικότητα φώτισε το πρόσωπο του Άγιου Ιωσήφ του Μνήστορος.

Ο π. Αθηναγόρας πρόβαλε όλες εκείνες τις αρετές που είλκυσαν τη χάρη του Θεού και κατέστησαν άξιο τον δίκαιο Ιωσήφ να επιλεγεί από το Θεό, για να υπηρετήσει ήσυχα και αθόρυβα αλλά και πολύ ουσιαστικά το σχέδιο σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας, συμπληρώνοντας τις σκέψεις του ομιλητή, υπογράμμισε ότι ο Άγιος Ιωσήφ είναι ο προστάτης του οικογενειάρχη, του βιοπαλαιστή, ο οποίος αγωνίζεται «για τον άρτον τον επιούσιον» και προέτρεψε το εκκλησίασμα να επικαλείται τον Άγιο και να εκζητεί τη βοήθειά του στις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος συνεχίζοντας την αγιαστική πορεία, τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ηλιούπολη.

Ο π. Παύλος Πατσιάς, ο οποίος είχε τη διακονία του λόγου, με τρόπο εμπεριστατωμένο και μεστό παρουσίασε τη μεγάλη αξία της σιωπής, «της γλώσσας του μέλλοντος αιώνος».

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας έκλεισε, επικαλούμενος το λόγο του Holzner: «όποιος πολλά θα έχει κάποτε να πεί σε σιωπή βυθίζεται τρανή».

neapoleos-efxelaio-2

neapoleos-efxelaio-4

neapoleos-efxelaio-5

neapoleos-efxelaio-6

neapoleos-efxelaio-7

neapoleos-efxelaio-8

neapoleos-efxelaio-9

neapoleos-efxelaio-10

neapoleos-efxelaio-11

neapoleos-efxelaio-12

neapoleos-efxelaio-13

neapoleos-efxelaio-14

neapoleos-efxelaio-15

neapoleos-efxelaio-16

neapoleos-efxelaio-17

neapoleos-efxelaio-18

neapoleos-efxelaio-19

neapoleos-efxelaio-20

neapoleos-efxelaio-21

neapoleos-efxelaio-22

neapoleos-efxelaio-23

neapoleos-efxelaio-24

Εμφανίσεις: 25905
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!