Η Άρτα εόρτασε την πολιούχο της Αγία Θεοδώρα την Βασίλισσα (ΦΩΤΟ)

poliouxos-artas-2

Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη αλλά και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών της Άρτας, της περιφέρειας και των γειτονικών νομών, εορτάστηκε, η μνήμη της πολιούχου της Άρτας Αγίας Θεοδώρας.

Το πρωί κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια κατά τον Εσπερινό και τη θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος αναφερόμενος στο βίο της Αγίας Θεοδώρας εξέφρασε το θαυμασμό για το μεγαλείο της ψυχής της, την υπομονή της στις δοκιμασίες και δυσκολίες που υπέμεινε, κρατώντας ακέραιη την πίστη της, την αγάπη της για την οικογένεια, τη φροντίδα και μέριμνα για τον αγαπημένο της λαό της Άρτας.

Ιδιαίτερα εξέφρασε την έντονη ευγνωμοσύνη του να βρίσκεται στην εορτή της Αγίας, μιας και η Μητρόπολής του είναι η πατρίς του θαυμαστού Βασιλέως της Αυτοκρατορίας της Νίκαιας Ιωάννου Γ΄ Βατάτζη (υπήρξε συγγενής της Αγίας), ο οποίος άσκησε την εξουσία όπως στάθηκε ως Βασίλισσα η Αγία Θεοδώρα, όχι δηλαδή προς ίδιον όφελος αλλά με διάθεση διακονίας και προσφοράς στο λαό του και στην Ορθόδοξη πίστη.

Ακολούθησε η μεγάλη Λιτάνευση της Εικόνος και της Λάρνακος της Αγίας στις κεντρικές οδούς της πόλεως, όπου πλήθος αρτινών, και όχι μόνο, περίμεναν κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες υπομονετικά να περάσει η Αγία Βασίλισσα για να λάβουν την χάρη και ευλογία της.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις, από πλευράς εκπροσώπησης των Αρχών οικοδεσπότης ήταν βέβαια, ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, παρευρέθησαν, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Βουλευτής Άρτας κ. Γιώργος Στύλιος, οι Δήμαρχοι, Γεωργιου Καραϊσκάκη κ. Περικλής Μίγδος, Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Μαρίνος Γαρδέλης, Πρεβέζης κ. Χρήστος Μπαϊλης, Ζηρού κ. Νικόλαος Καλατζής, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Ηπείρου κ.κ. Ιωάννης Καραμπίνας και Περικλής Βασιλάκης, όλες οι αρχές του τόπου, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Επίσης συμμετείχαν μαθητές σχολείων της Άρτας, πολιτιστικοί σύλλογοι, πρόσκοποι, οι Φιλαρμονικές του Μ/Φ Συλλόγου Άρτας «Σκουφάς», συνοδεία των Φιλαρμονικών του Δήμου Αγρινίου, Δήμου Αμφιλοχίας και η Φιλαρμονική του Μουσικού Ομίλου της Ιστορικής πόλεως του Μεσολογγίου (Ιωσήφ Ρωγών).

Η στρατιωτική μπάντα της 8ης Μεραρχίας Ιωαννίνων απέδωσε τιμές παιανίζοντας στο θρησκευτικό μέρος της πομπής.

Τιμές επίσης απέδωσε και άγημα του ΚΕΝ Άρτας ενώ σύσσωμη ήταν η παρουσία του Κλήρου της Μητροπόλεως και του ευσεβούς λαού που κατέκλεισε τους δρόμους της πόλεως.

Φώτο: ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΑΡΤΑΣ/ Ι.Μ. Άρτης

arta-1

arta-2

arta-3

arta-4

arta-5

arta-6

arta-7

arta-8

arta-9

arta-10

arta-11

arta-12

arta-13

arta-14

arta-15

arta-16

arta-17

arta-18

arta-19

poliouxos-artas-1

poliouxos-artas-3

poliouxos-artas-4

poliouxos-artas-5

poliouxos-artas-6

poliouxos-artas-7

poliouxos-artas-8

poliouxos-artas-9

poliouxos-artas-10

poliouxos-artas-11

poliouxos-artas-12

poliouxos-artas-13

poliouxos-artas-14

poliouxos-artas-15

arta-21

arta-22

arta-23

arta-24

arta-25

arta-26

arta-27

Εμφανίσεις: 45294
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!