Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στο ΙΣΔΕ Καρδίτσης (ΦΩΤΟ)

isde-karditsis-11

ΚΑΡΔΙΤΣΑ | ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Με τη συμμετοχή των σπουδαστών του Ιερατικού Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΙΣΔΕ) Καρδίτσης τελέστηκε η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά, υπό του εφημερίου π. Αποστόλου Προκοπίου ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος.

Το αναλόγιο κόσμησε με την παρουσία του ο Πρωτοπρεσβύτερος – καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής π. Γεώργιος Στάμος καθώς και σπουδαστές του ΙΣΔΕΚ.

Προ της απολύσεως κηρυκτικό λόγο απηύθυνε ο σπουδαστής της Α' Τάξεως – πτυχιούχος μαθηματικός Γεώργιος Ούτρας, με θέμα την Κυριακή Γ' Νηστειών (Σταυροπροσκυνήσεως).

Η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων έλαβε χώρα στο πλαίσιο της Εβδομάδας των Ιερατικών Κλήσεων που διανύουμε.

Εν συνεχεία στην τράπεζα της σχολής ο διευθυντής Κωνσταντίνος Παπαευθυμίου Θεολόγος, ανέγνωσε το σχετικό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου καθώς και της Ιεράς Συνόδου με θέμα την Εβδομάδα των Ιερατικών Κλήσεων.

Ο Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος αναφέρθηκε στη σημασία του υψηλού της Ιεροσύνης Υπουργήματος αλλά και στις προϋποθέσεις που θα πρέπει να υπάρχουν από πλευράς των υποψηφίων κληρικών ώστε να επιτελέσουν το έργο τους με φόβο Θεού.

Επισημαίνεται ότι το προσεχές Σάββατο 14 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί, στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή στο Χαλάνδρι, εορταστική εκδήλωση. Αρχικά θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό της Ριζαρείου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Τακτικό Μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και των Μελών της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως καθώς και αντιπροσωπείας Καθηγητών και Ιεροσπουδαστών από όλα τα Εκκλησιαστικά Σχολεία.

Επίσης, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα βραβευθούν οι Ιεροσπουδαστές που πρώτευσαν (βραβείο προόδου και χρηματικό βραβείο ύψους 500 ευρώ).

Μεταξύ αυτών θα βρίσκεται και ο Ιεροσπουδαστής του ΙΣΔΕΚ Αντώνης Αυγέρης ο οποίος τυγχάνει αριστούχος του Ιερατικού Σχολείου Καρδίτσης.

isde-karditsis-2

isde-karditsis-3

isde-karditsis-4

isde-karditsis-5

isde-karditsis-6

isde-karditsis-7

isde-karditsis-8

isde-karditsis-9

isde-karditsis-10

isde-karditsis-12

isde-karditsis-13

isde-karditsis-14

isde-karditsis-15

Εμφανίσεις: 22970
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!