Η προηγιασμένη του Αγίου Ιακώβου στην Α.Ε.Α. Θεσσαλονίκης

IMG 17662


Με την ευχή και ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, τελούνται και εφέτος στον Ιερό Ναό Πάντων των εν Θεσσαλονίκη Αγίων της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, οι Ιερές Ακολουθίες, στα πλαίσια πρακτικής άσκησης των μαθημάτων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ακολουθίες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Ειδικότερα, την Τρίτη 10 (δ΄, στ και η΄ εξάμηνα) καί την Πέμπτη 12 Μαρτίου (β΄ εξάμηνο) τελέστηκε η Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου Αδελφοθέου.

Της αρχαιοπρεπούς Προηγιασμένης προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, Καθηγητής της Ακαδημίας, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοπρ. Στυλιανό Χατζηγρηγορίου, Διδάσκοντα, τον Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή και τους διακόνους Μελέτιο Τσόγκα και Νεκτάριο Λαγουμίδη, φοιτητές του Προγράμματος Ιερατικών Σπουδών.

Τα αναγνώσματα ανέγνωσαν φοιτητές και φοιτήτριες, ενώ έψαλαν κλιμάκια της Φοιτητικής Χορωδίας υπό τη διεύθυνση του Διδάσκοντα τη βυζαντινή μουσική Δημητρίου Μανούση.
Στην τέλεση της Προηγιασμένης παρέστησαν, κατά περίπτωση οι Καθηγητές-Διδάσκοντες τα σχετικά μαθήματα, Πρεσβ. Μιχαήλ Κόνιας, Παντελής Λέκκου, Γρηγόριος Λιάντας και Μαρία Καράμπελια.

Να σημειωθεί ότι, στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, οι «Ιερές Ακολουθίες» είναι μη εξεταζόμενο αλλά υποχρεωτικό μάθημα για όλα τα εξάμηνα σπουδών, τόσο του Προγράμματος Ιερατικών Σπουδών, όσο και του Προγράμματος Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων.

IMG 02392

IMG 17472

Εμφανίσεις: 26399
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!