Η Γ' Στάση των Χαιρετισμών στην Ι.Μ. Νεαπόλεως (ΦΩΤΟ)

neapoleos-xairetismoi-14

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Ωραιόκαστρο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015 την Ιερή Ακολουθία των Χαιρετισμών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας στην ομιλία του είπε τα εξής: «διανύουμε την περίοδο της Μεγάλης Σαρακοστής στην οποία κομβική θέση κατέχει η ακολουθία των Χαιρετισμών. Ο Ακάθιστος Ύμνος , οι τόσο δημοφιλείς «Χαιρετισμοί», στήν Παναγία, είναι ένα από τα πιο σημαντικὰ υμνογραφικά κείμενα της Βυζαντινής περιόδου, συνδεδεμένος όχι μόνο με την Εκκλησιαστική (λατρευτικὴ) ζωή, αλλά και με την εθνική πορεία του Ελληνισμού, ο οποίος αναγνώρισε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου την «Υπέρμαχο στρατηγό», τη σκέπη και την προστασία του.

Με τους Χαιρετισμούς ο πιστός λαός εκφράζει την αγάπη του και την ευγνωμοσύνη του σε Εκείνην που με τον «ξένον τόκον» Της «άνοιξε την «κεκλεισμένη πύλη» του Παραδείσου και κατέστησε και πάλι τον παραπεσόντα άνθρωπο φίλο και οικείο του Θεού...»

«Ξένον τόκον ιδόντες ξενωθώμεν του κόσμου» ο Χριστός μας καλεί, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, να απομακρυνθούμε από τον κόσμο της αμαρτίας και να πολιτογραφηθούμε πολίτες της Βασιλείας του Θεού.

neapoleos-xairetismoi-6

neapoleos-xairetismoi-1

neapoleos-xairetismoi-2

neapoleos-xairetismoi-3

neapoleos-xairetismoi-4

neapoleos-xairetismoi-5

neapoleos-xairetismoi-7

neapoleos-xairetismoi-8

neapoleos-xairetismoi-9

neapoleos-xairetismoi-10

neapoleos-xairetismoi-11

neapoleos-xairetismoi-12

neapoleos-xairetismoi-13

neapoleos-xairetismoi-15

neapoleos-xairetismoi-16

neapoleos-xairetismoi-17

Εμφανίσεις: 22993
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!