Στην Δεσκάτη ο Μητροπολίτης Ελασσώνος (ΦΩΤΟ)

deskati-13

Για την Romfea.gr | Βαγγέλης Σαμαράς - (φωτ. Δημήτρης Καραγιάννης)


Στη γραφική κωμόπολη της Δεσκάτης βρέθηκε σήμερα Κυριακή Γ' των Νηστειών, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία εορτάζει την Προσκύνηση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων.

Εκεί ιερούργησε κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία η οποία τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Τον Μητροπολίτη Ελασσώνος συνόδευε ο Ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Ελασσώνος Αρχιμανδρίτης Ισαάκ Τσαπόγλου καθώς και ο διάκονος Γεώργιος Σαπουνάς.

Στο εμπνευσμένο κήρυγμά του ο κ. Χαρίτων αναφέρθηκε στην αξία της μεγάλης αυτής Δεσποτικής εορτής κατά την οποία προσκυνείται ο Τίμιος και Ζωοποιός Σταυρός ώστε οι πιστοί, στη διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, να λαμβάνουν τη χάρη και τη δύναμη για να μπορούν να εξακολουθήσουν το δύσκολο πνευματικό τους αγώνα, όπως τόνισε.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελασσώνος μετέβη στην αίθουσα του Κατηχητικού Σχολείου της Δεσκάτης όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες τον υποδέχθηκαν με θέρμη και εκείνος άκουσε όμορφα χριστιανικά τραγούδια.

deskati-1

deskati-2

deskati-3

deskati-4

deskati-5

deskati-6

deskati-7

deskati-8

deskati-9

deskati-10

deskati-11

deskati-12

deskati-14

deskati-15

deskati-16

deskati-17

deskati-18

deskati-19

deskati-20

deskati-21

deskati-22

deskati-23

Εμφανίσεις: 34124
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!