Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος στα εγκαίνια του Κοινωνικού Κέντρου ΡΟΜΑ

egkainiaΤο Κοινωνικό Κέντρο ΡΟΜΑ του Αλιβερίου εγκαινιάστηκε το πρωί της Παρασκευής από το Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου, με την παρουσία του σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος, κ. Ιγνατίου, της προέδρου του ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, κ. Νατάσας Μορφογιάννη, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, του επικεφαλής της β” ελάσσονος μειοψηφίας, κ. Μιχ. Μιτζικού και αρκετών πολιτών.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Βόλου εξήρε την ευαισθησία που επιδεικνύουν η Εκκλησία και ο Δήμος Βόλου, δια των υπηρεσιών του, για να ανταποκριθούν στις ανάγκες ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και μάλιστα σε εποχή δεινής οικονομικής κρίσης.

Ζούμε ένα οικονομικό πόλεμο, στον οποίο μετέχει η πατρίδα μας και έχουμε υποχρέωση να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τις κοινωνικές ισορροπίες, να σταματήσουμε τις αδικίες και εν προκειμένου να συμβάλλουμε για την κοινωνική επανένταξη των ΡΟΜΑ με κάθε τρόπο. Πολύτιμη η συνεργασία και η βοήθεια που έχουμε από την τοπική μας Εκκλησία.

Στους αγώνες για άρση των αδικιών και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής αναφέρθηκε και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος, που τόνισε την συμβολή της Εκκλησίας στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η πρόεδρος του ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ κ. Νατάσσα Μορφογιάννη, που μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στους σκοπούς λειτουργίας του Κέντρου, που είναι το δεύτερο μετά από αυτό της Αγ. Παρασκευής.

Όπως σημείωσε η δράση αυτή χρηματοδοτείται μέσα από το ΕΣΠΑ και έχει στόχο την βοήθεια στους ΡΟΜΑ να επανενταχτούν ισότιμα στην κοινωνία.

Ετσι παρέχονται υπηρεσίες εκπαίδευσης για μικρούς και μεγάλους, με εκμάθηση Η/Υ, Αγγλικών κλπ, ψυχολογική στήριξη και εξεύρεση εργασίας.
Ακόμη ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την αμέριστη βοήθεια και στήριξη της εκκλησίας και στο έργο αυτό.

Εμφανίσεις: 16087
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!