Οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου στα σύνορα Ελλάδας - Σκοπίων (ΦΩΤΟ)

kilkis-xairetismoi-18

Για την Romfea.gr | Χρήστος Καναρόπουλος

Στο πρώην Στρατιωτικό Φυλάκιο της Δοϊράνης, που βρίσκεται στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων, τέλεσε την Ακολουθία των Τέταρτων Χαιρετισμών προς την Κυρία Θεοτόκο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.

Ο Σεβασμιώτατος καθιέρωσε την τέλεση των Χαιρετισμών στο πρώην στρατιωτικό φυλάκιο εδώ και τέσσερα χρόνια, ενώ με ενέργειες του παραχωρήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη το οποίο φροντίζει με τις δύο μεγάλες ελληνικές σημαίες να κυματίζουν καθημερινά, λίγο μέτρα από τα σύνορα με τα Σκόπια

Το όμορφο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, φωτιστών των Σλάβων γέμισε από πιστούς της περιοχής αλλά και της πόλεως του Κιλκίς όπου μαζί με τους ιερείς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Πολυανής και τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς Αρχιμ. π. Επιφάνιο Θεοδωρίδη εξέφρασαν τις ευχαριστίες και την αγάπη τους προς την Πλατυτέρα των Ουρανών, ενώ και ο αύλειος χώρος του πρώην φυλακίου γέμισε από τους πιστούς που συμμετείχαν στην Ακολουθία. Τους ύμνους προς την Παναγία έψαλλε χορός του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Κιλκίς υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτου του ως άνω Ναού κ. Σάββα Ηλιάδη.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία των Χαιρετισμών στο Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μουριών, τονίζοντας στο σύντομο θείο λόγο του, ότι η Κυρία Θεοτόκος, η Παναγία μας αποτελεί σανίδα σωτηρίας για όλους μας, αποτελεί ένα ανεκτίμητο θησαυρό της Εκκλησίας μας, ο οποίος δεν αγοράζεται και δεν πωλείται.

«Η Παναγία μας, είναι η γλυκιά μας παρηγοριά. Με τους χαιρετισμούς, με τον Ακάθιστο Ύμνο, εκφράζουμε τον σεβασμό μας, την τιμή, την ευγνωμοσύνη και την αγάπη μας προς την στοργική Μητέρα, που με ταπείνωση και σεμνότητα έμεινε κοντά στο Θεό. Είχε τη δύναμη της Χάριτος, από την οποία και εμείς πρέπει να χαριτωθούμε για να βρει θέση μέσα μας ο Θεός, όπως βρήκε στην Κυρία Θεοτόκο» τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβ. Μητροπολίτης Κιλκίς κ. Εμμανουήλ.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στους δεύτερους χαιρετισμούς για τους εργαζόμενους στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

kilkis-xairetismoi-1

kilkis-xairetismoi-2

kilkis-xairetismoi-3

kilkis-xairetismoi-4

kilkis-xairetismoi-5

kilkis-xairetismoi-6

kilkis-xairetismoi-7

kilkis-xairetismoi-8

kilkis-xairetismoi-9

kilkis-xairetismoi-10

kilkis-xairetismoi-11

kilkis-xairetismoi-12

kilkis-xairetismoi-13

kilkis-xairetismoi-14

kilkis-xairetismoi-15

kilkis-xairetismoi-16a

kilkis-xairetismoi-17

Εμφανίσεις: 22959
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!