Ελασσώνος: ''Η υπομονή είναι η βασίλισσα των αρετών'' (ΦΩΤΟ)

0elassonos-11

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών τελέστηκε σήμερα το απόγευμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς ο Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα μετά από πρόσκληση του οικείου Ποιμενάρχη, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και περισυλλογής ο Μητροπολίτης κ. Χαρίτωνας τροφοδότησε πνευματικά τους ευσεβείς πιστούς αναπτύσσοντας με ουσιαστικό και περιεκτικό τρόπο το θέμα της ομιλίας του "Υπομονή". 

Σε ένα απόσπασμα της ομιλίας ανέφερε χαρακτηριστικά: "Καμία αρετή δεν μπορεί να παραβληθεί με την υπομονή. Αυτή είναι η βασίλισσα των αρετών, το θεμέλιο των ανδραγαθημάτων, δηλαδή των γενναίων πράξεων, το ακύμαντο λιμάνι, η ειρήνη στον καιρό του πολέμου, η γαλήνη μέσα στην τρικυμία, η ασφάλεια στα κακόβουλα σχέδια των εχθρών. Βλέπετε πως ο άνθρωπος που δοκιμάζεται, που θλίβεται, που αντιμετωπίζει ένα πλήθος προβλημάτων, και τα υπομένει με καρτερία, αυτός βγαίνει νικητής".

0elassonos-1

0elassonos-2

0elassonos-3

0elassonos-4

0elassonos-5

0elassonos-6

0elassonos-7

0elassonos-8

0elassonos-9

0elassonos-10

0elassonos-12 

Εμφανίσεις: 20510
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!