Ο Μπάτσκας Ειρηναίος στην Ι.Μ. Λαρίσης (ΦΩΤΟ)

0batskas-13

Επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου πραγματοποίησε ο γνωστός και λόγιος Ιεράρχης της Εκκλησίας της Σερβίας, Επίσκοπος Μπάτσκας κ. Ειρηναίος, το διήμερο 21 και 22 Μαρτίου 2015, ύστερα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου.

Ο Θεοφιλέστατος συνοδευόμενος υπό του βοηθού του Επισκόπου Έγρας κ.Ιερωνύμου και της τιμίας συνοδείας του έγινε δεκτός με πολλή αγάπη και ιερό ενθουσιασμό, τόσο από τον Ιεράρχη της Λαρισαϊκής Εκκλησίας και τον ιερό κλήρο, όσο και από το χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας και πραγματοποίησε στην Λάρισα τρεις θαυμάσιες και πολύ ωφέλιμες ομιλίες.

Εντυπωσιακή ομολογουμένως ήταν η ομιλία του διακεκριμένου Ελληνομαθούς Σέρβου Ιεράρχου κ. Ειρηναίου, το Σάββατο το βράδυ στον κατάμεστο από νέα παιδιά, φοιτητές και εργαζομένους Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου στον ζωντανό και πολύωρο διάλογο μαζί τους, τόνισε την ανάγκη ανανέωσης της σχέσεως τους με τον Θεό και της αναγέννησης της καρδιάς τους με την χάρη Του, ώστε ανανεωμένοι και αναγεννημένοι να πορευτούν στον δρόμο της πνευματικής τελειώσεως.

Σήμερα ήλθε η ώρα της Εκκλησίας, τόνισε ο λόγιος Ιεράρχης και αυτό το ομολογούν ακόμη και οι αδιάφοροι προς τον Θεό, καθημερινά ζούμε την επιστροφή ανθρώπων που τους αλλοίωσε η χάρη του αγίου Θεού και ακόμη απορούμε ή καλύτερα θαυμάζουμε πώς νέοι άνθρωποι και μάλιστα μακράν της Εκκλησίας ευρισκόμενοι ελκύονται από την πνευματική ζωή, από την νηστεία, την εγκράτεια, την άσκηση, από το γνήσιο φρόνημα της Εκκλησίας, από τον πλούτο της πατερικής σοφίας και από την μακραίωνη παράδοση της Εκκλησίας.

Το πρωί της Κυριακής Δ΄ των νηστειών 22 Μαρτίου 2015, τελέσθηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, ιερουργούντων των τριών Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων, οι οποίοι τέλεσαν και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου πολιού Γραμματέως της Ιεράς Μητροπόλεως κ.Θεοδώρου Πράττου.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των πιστών και στον κατανυκτικό Εσπερινό, το βράδυ της Κυριακής στον Ιερό Ναό του αγίου Νικολάου, όπου χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Έγρας κ.Ιερώνυμος και ομίλησε ο Επίσκοπος Μπάτσκας κ.Ειρηναίος, με θέμα: ¨Η ζωή του χριστιανού ως κλίμαξ από την γη στον Ουρανό¨

Τους λαμπρούς Ιεράρχες της Σερβικής Εκκλησίας καλοσώρισε ο οικείος Ιεράρχης κ.Ιγνάτιος, ο οποίος και τους προσφώνησε δια θερμών λόγων εξαίροντας την αρετή και το έργο τους στην Εκκλησία, ενώ υπεδέχθη παράλληλα και μεγάλη μερίδα Θεολόγων, μαθητών παλαιών του Επισκόπου Μπάτσκας, από την θεολογική σχολή του Βελιγραδίου, οι οποίοι αφίχθησαν στην πόλη του αγίου Αχιλλίου, ακριβώς για να συναντήσουν τον παλαιό καθηγητή τους και να συμμετάσχουν στην συνάντηση των νέων και φοιτητών.

Ο Επίσκοπος κ. Ειρηναίος μίλησε πολύ εμπεριστατωμένα, θεολογικά και με πολλή αγάπη, ώστε να καθηλωθεί κυριολεκτικά το εκκλησίασμα και να ξεδιψάσει αρκετά από την δροσιστική, ενισχυτική και παρηγοριτική ομιλία του.

«Είναι πολύ σπουδαία η πνευματική ζωή», τόνισε ο κ. Ειρηναίος όταν ανέρχεται κανείς με συνέπεια και προθυμία ψυχής τις βαθμίδες της, συνεργούσης ασφαλώς και της θείας χάριτος.

«Ο άνθρωπος επιζητεί στην ζωή του το φως και φως είναι ο Θεός, που εισέρχεται στις καρδιές των ανθρώπων και τις φωτίζει, τις αναγεννά και τις αγιάζει. Μένει από τον άνθρωπο μετά την αναζήτηση του αυτή, να μιλήσει με τον Θεό, να κοινωνήσει μαζί Του, να πλημμυρίσει η ζωή του από ειλικρινή αγάπη, ταπείνωση και ουσιαστική μετάνοια ώστε να ανέλθει σιγά-σιγά τις βαθμίδες του πνευματικού αγώνος και τότε θα ζήσει με την εξής προοπτική: Θα πορεύεται προς τα άνω, προς το φως, για να προοδεύει στην κλίμακα των αρετών και να οδηγείται από δόξης εις δόξαν»

0batskas-1

0batskas-2

0batskas-3

0batskas-4

0batskas-5

0batskas-6

0batskas-7

 

0batskas-8

0batskas-9

0batskas-10

0batskas-11

0batskas-12

0batskas-14

0batskas-15

0batskas-16

0batskas-17

0batskas-19

0batskas-20

0batskas-21

0batskas-22

0batskas-23

0batskas-24

Εμφανίσεις: 14892
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!