Η εορτή του Ευαγγελισμού στον Εύοσμο (ΦΩΤΟ)

neapoli-5

Ανήμερα του Ευαγγελισμού, Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Εύοσμο.

Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαιτέρως πανηγυρική και το εορταστικό χρώμα επέτεινε η έντονη παρουσία της Ελληνικής Σημαίας και των μαθητών των Σχολείων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας με ενθουσιασμό και συγκίνηση αναφέρθηκε στο θαύμα που φέρει το όνομα: Επανάσταση του 1821.

Ο Σεβασμιώτατος, στο λόγο του, μνημόνευσε τις θυσίες των αγωνιστών , την ανιδιοτελή αγάπη τους για την πατρίδα, τη δυνατή πίστη τους στο Θεό, την αταλάντευτη αφοσίωσή τους στην Εκκλησία. Όλα τούτα «άρπαξαν» τη χάρη του Θεού και γέννησαν το θαύμα: την απελευθέρωση της Ελλάδας μετά από 400 χρόνια πικρής σκλαβιάς.

Το θαύμα μπορεί να επαναληφθεί, είπε ο Σεβασμιώτατος, παρά το γεγονός, ότι όλα δείχνουν πως είμαστε «πολύ χαμηλά» ως έθνος στου «κακού τη σκάλα».

Ο Θεός όμως έχει τη δύναμη να μας χαρίσει «τα πρωτινά μας φτερά» και , σύμφωνα με τον ποιητή , Κ. Παλαμά, να μας καλέσει πάλι σε πτήσεις υψηλές ..

«και μην έχοντας πιο κάτου άλλο σκαλί

να κατρακυλήσει, πιο βαθειά

στου κακού τη σκάλα,

για τ' ανέβασμα ξανά ,που σε καλεί ,

θα αισθανθείς να σου φυτρώνουν , ω χαρά !

τα φτερά τα πρωτινά σου τα μεγάλα.

neapoli-1

neapoli-2

neapoli-3

neapoli-4

neapoli-6

neapoli-7

neapoli-8

neapoli-9

neapoli-10

Εμφανίσεις: 17713
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!