Νεαπόλεως: ''Η Παναγία θα σκουπίσει τα δάκρυά μας'' (ΦΩΤΟ)

0neapol-akathistos-14

Την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, ο οποίος τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας, στο λόγο του, υπενθύμισε στο εκκλησίασμα ότι με τον Ακάθιστο Ύμνο κλείνει ο κύκλος των Χαιρετισμών.

«Οι Χαιρετισμοί, είπε ο Σεβασμιώτατος αποτελούν το αριστούργημα της Βυζαντινής Υμνογραφίας, οφείλουν την έμπνευσή της σύνθεσής τους στον Ευαγγελιστή Λουκά, ο οποίος στο Ευαγγέλιό Του διασώζει τη σκηνή της συνάντησης της Υπεραγίας Θεοτόκου με τον Αρχάγγελο Γαβριήλ, για τούτο και οι Ύμνοι αυτοί, με τα 24 μέρη, καταλήγουν με το Χαίρε Νύμφε Ανύμφευτε.

Στην Παναγία Μητέρα μας, προέτρεψε τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος να ακουμπήσουμε με πίστη όλες τις έγνοιές μας. Εκείνη, η Μητέρα του Θεού και των ανθρώπων, με τις πρεσβείες Της θα δώσει λύση σε όλα τα θέματα μας, θα σκουπίσει τα δάκρυά μας, θα απαντήσει στους προβληματισμούς μας, θα μας βγάλει από το αδιέξοδο, γιατί «πολλά ισχύει δέησις Μητρός προς ευμένειαν Δεσπότου».

0neapol-akathistos-1

0neapol-akathistos-2

0neapol-akathistos-3

0neapol-akathistos-4

0neapol-akathistos-5

0neapol-akathistos-6

0neapol-akathistos-7

0neapol-akathistos-8

0neapol-akathistos-9

0neapol-akathistos-10

0neapol-akathistos-11

0neapol-akathistos-12

0neapol-akathistos-13

Εμφανίσεις: 17835
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!