Στ' Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ι. Μ. Λήμνου

limnos

Με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέσθηκε ο Στ' και τελευταίος, για την εφετινή Μεγάλη Τεσσαρακοστή, Κατανυκτικός Εσπερινός στον ιστορικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος Μύρινας της ακριτικής Λήμνου.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος παρουσία όλων των ιερέων της νήσου.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Αρχιμ. Δημήτριος Τζιαφάς,  εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης,  ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: "Εν τω κόσμω θλίψιν έξετε,  αλλά θαρσείτε εγώ νενίκηκα τον κόσμον" αναφερόμενος στην "άλυπη ζωή" προ της πτώσεως από τον Παράδεισο,  στην είσοδο του πόνου και της αμαρτίας μετά την πτώση και στον ευεργετικό και παιδαγωγικό χαρακτήρα των δοκιμασιών κατά τους πατέρες της Εκκλησίας.

Επίσης αναφέρθηκε στον πόνο του Εσταυρωμένου Νυμφίου, ο οποίος αποδεικνύεται ζωοποιός και πηγή λυτρώσεως και χαράς, ενώ προέτρεψε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του εκ δεξιών ληστού για τον οποίο ο σταυρός αναδείχθηκε βάθρο θεολογίας και οδός θεογνωσίας.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον π. Δημήτριο για τον επικοδομητικό λόγο του, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο,  με την άδεια του οποίου βρέθηκε για ακόμη μια φορά στο νησί ο π. Δημήτριος και βοήθησε στην ποιμαντική διακονία της ακριτικής αυτής επαρχίας με την τέλεση θείων λειτουργιών,  ιερών ακολουθιών, εξομολογήσεων, κηρυγμάτων και άλλων πνευματικών ευκαιριών.

Ακόμη ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους όσοι ομίλησαν τις προηγούμενες Κυριακές ενισχύοντας έτσι τον πνευματικό αγώνα της κατανυκτικής αυτής περιόδου.

Προ του "Δι' ευχών" όλοι,  κλήρος και λαός, με πρώτο τον Σεβασμιώτατο προσκύνησαν τις ιερές εικόνες του τέμπλου και αντάλλαξαν μεταξύ τους τον ασπασμό της αγάπης και της συγχώρεσης και ευχήθηκαν καλή Μεγάλη Εβδομάδα και καλή Ανάσταση.

limnos1

Εμφανίσεις: 19475
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!