Ε΄ Εβδομάδα των Νηστειών στην Ι.Μ. Διδυμοτείχου (ΦΩΤΟ)

e.ebdomas-5

Κατά τη διαρρεύσασα Ε΄ Εβδομάδα των Νηστειών ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός·

•Τη Δευτέρα, 23η Μαρτἰου ε.ε., δέχθηκε στο Επισκοπείο την επίσκεψη του Διοικητού της XVI Μεραρχίας Στρατηγού Κων. Βασιλειάδη, του Βουλευτού Έβρου Αναστ. Δημοσχάκη και του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντού Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης Νικ. Μενεξίδη.

•Το απόγευμα της αυτής ημέρας τέλεσε το μυστήριο του Ευχελαίου στη ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ρηγίου.

•Την Τρίτη, 24η Μαρτίου ε.ε. το εσπέρας εκόμισε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Καστανεών απότμημα ιερού λειψάνου του αγίου Ραφαήλ, από την Μυτιλίνη, και στη συνέχεια προέστη της ακολουθίας του Εσπερινού, επί τη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, και ευλόγησε τους άρτους.

•Την Τετάρτη, 25η Μαρτίου ε.ε., προέστη των λατρευτικών εκδηλώσεων, επί τη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου (βλέπετε σχετική δημοσίευση) και το εσπέρας παρακολούθησε εορταστική εκδήλωση των Κατηχητικών Σχολείων της Χριστιανικής Εστίας Ορεστιάδος με θέμα τη ζωή του Στρατηγού Μακρυγιάννη.

•Την Πέμπτη, 26η Μαρτίου ε.ε., το εσπέρας, τέλεσε το μυστήριο του Ευχελαίου στην ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Πετράδων.

•Την Παρασκευή, 27η Μαρτίου ε.ε. χοροστάτησε στην ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου και έψαλε την Α΄ και Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου.

•Το Σάββατο, 28η Μαρτίου ε.ε., ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου της παραμεθορίου κωμοπόλεως των Καστανεών, όπου υπάρχει αντίγραφο της θαυματουργής εικόνος της Παναγίας, της «Φοβεράς Προστασίας».

•Την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, 22α Μαρτίου ε.ε., το πρωί ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου Οινόης – Ορεστιάδος και το απόγευμα χοροστάτησε στην ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος όπου στη συνέχεια παρακολούθησε εκδήλωση του Συλλόγου Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, κατά την οποία η χορωδία του Συλλόγου απέδωσε ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος και της Αναστάσεως.

e.ebdomas-2

e.ebdomas-3

e.ebdomas-4

e.ebdomas-6

e.ebdomas-7

e.ebdomas-8

e.ebdomas-9

e.ebdomas-10

e.ebdomas-11

e.ebdomas-12

e.ebdomas-13

e.ebdomas-14

e.ebdomas-15

e.ebdomas-16

Εμφανίσεις: 15416
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!