Κιλκισίου Εμμανουήλ: ''Η μετάνοια λυτρώνει τη ψυχή μας'' (ΦΩΤΟ)

kilkisiou.kyriaki-4

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, 29 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά και εορτάζει τη μνήμη της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ ιερούργησε στον Ιερό Ναό Γενέσσιου της Θεοτόκου και Αγίου Αθανασίου Σταυροχωρίου.

Κατά τη διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε επίκαιρα στην εορτή της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας τονίζοντας ότι η μετάνοια, ο τρόπος αλλαγής σκέψεως της ζωής, λυτρώνει την ψυχή μας και μας φέρνει πιο κοντά στην Βασιλεία του Θεού.

"Τα παραδείγματα των Αγίων της Εκκλησίας μας φωνάζουν πιο πολύ όσο ποτέ άλλοτε στις μερές μας για να κλείνουμε τα μάτια στα κακώς κείμενα που διαπράττει σήμερα ο άνθρωπος. Χρειάζεται να ενδυναμώσουμε την πίστη μας και να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψεως μας, για να απαλλαγούμε από τις αμαρτίες μας και να μετατρέψουμε την καρδιά μας σε κατοικητήριο του Θεού. Ο Θεός δίδει την αγάπη και την αλήθεια απλόχερα και εμείς επιλέγουμε αν ανοίξουμε ή θα έχουμε κλειστή την καρδιά μας" τόνισε μεταξύ των άλλων ο Μητροπολίτης του Κιλκίς.

Στη Θεία Λειτουργία, συμμετείχαν πλήθος ευσεβών πιστών, ο εφημέριους του Ιερού Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Κρηστώνιας π. Γεώργιος Παντελίδης, ο πρεσβύτερος π. Παναγιώτης Μποζάνης και οι ιεροδιάκονοι π. Αθανάσιος Αφεντουλίδης, π. Ιερώνυμος Λαμπρινάκος και π. Βαρθολομαίος Τασιούλης.

kilkisiou.kyriaki-1

kilkisiou.kyriaki-2

kilkisiou.kyriaki-3

kilkisiou.kyriaki-5

kilkisiou.kyriaki-6

kilkisiou.kyriaki-7

kilkisiou.kyriaki-8

kilkisiou.kyriaki-9

kilkisiou.kyriaki-10

Εμφανίσεις: 14670
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!