Λήξη σεμιναρίων νοηματικής στην Ι.Μ. Χαλκίδος

Lixi Noimatikis 2015 007

Την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015, στο Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως, το οποίο στεγάζεται στο κτίριο της Οικογενείας Πνευματικού στη Χαλκίδα, πραγματοποιήθηκε η εορτή λήξης των Σεμιναρίων της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας που τελούν υπό την ευλογία και το ενδιαφέρον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου.

Ο υπεύθυνος των Σεμιναρίων Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους αναφέρθηκε στην διαχρονική παρουσία της Εκκλησίας στο χώρο της εκπαίδευσης των Κωφών σε όλο τον κόσμο και ιδίως στην Χώρα μας ενώ, παράλληλα, η κ. Ειρήνη Νικολέντζου μετέφραζε στη Νοηματική Γλώσσα, όσα ο π. Ιωάννης έλεγε.

Το δύο τμήματα των σπουδαστών, αρχαρίων και προχωρημένων, παρουσίασαν ένα μέρος από όσα είχε διδαχθεί κατά το παρελθόν έτος, τα ονόματά τους, προσευχές και τραγούδια, τα οποία αποδόθηκαν στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Σημαντική ήταν εδώ η παρουσία των μουσικών κ. Ελευθερίου Πνευματικού και κ. Φωτεινής Καπαγιάννη, οι οποίοι εθελοντικά τραγούδησαν και έπαιξαν τα τραγούδια και τους Ύμνους που οι σπουδαστές απέδωσαν στη Νοηματική Γλώσσα.

Στη συνέχεια, ο κ. Δημήτριος Μπουλέρος, Αναγνώστης της τοπικής μας Εκκλησίας, απέδωσε στη γλώσσα των Κωφών τον Ύμνο των Τριών Παίδων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος έκλεισε την εορτή εκφράζοντας τη συγκίνηση και τη χαρά του, αφού η Νοηματική Γλώσσα, όπως τόνισε, είναι «η γλώσσα της αγάπης».

Ευχαρίστησε και συνεχάρη τον π. Ιωάννη για τη λειτουργία των Σεμιναρίων, όπως και για την έκδοση του βιβλίου του για τον μακαριστό Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Νικόδημο Γραικό, προστάτη των κωφών της Πατρίδος μας.

Ευχαρίστησε ακόμη τους Κωφούς βοηθούς του π. Ιωάννου κ. Ειρήνη Νικολέτζου και κ. Δημήτριο Μπουλέρο, τους μουσικούς κ. Καπαγιάννη και κ. Πνευματικό για την βοήθειά τους και βέβαια όλους τους συμμετέχοντες, όπως και όσους παρακολούθησαν την Εορτή, η οποία ολοκληρώθηκε με την απονομή των Βεβαιώσεων Παρακολουθήσεως, σε όσους ανελλιπώς παρακολούθησαν τα μαθήματα.

Lixi Noimatikis 2015 002

Lixi Noimatikis 2015 004

Lixi Noimatikis 2015 001

Εμφανίσεις: 14590
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!