Ο Μητροπολίτης Πατρών κοντά στους Ρομά (ΦΩΤΟ)

patron roma-11

Στην πολυπληθή σύναξη των Ρομά, βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, στα Σαγέϊκα Πατρών, εν όψει των Εορτών του Αγίου Πάσχα.

Περί τους 700 Ρομά από μικρά παιδιά μέχρι μεγάλους, συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής, όπου ανέμεναν με χαρά τον Σεβασμιώτατο, τον οποίο υπεδέχθη ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρίστος Νικολάου, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο επί των Εκκλησιαστικών Θεμάτων, κ. Ξενοφώντα Μπαχρά και άλλους Αντιδημάρχους και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Ρομά Δυτικής Αχαΐας.

Ο Σεβασμιώτατος εκάλεσε όλους εντός του Ιερού Ναού, ο οποίος απεδείχθη μικρός για να χωρέση τόσους ανθρώπους και με λόγια αγάπης πατρικής μίλησε στους έχοντας κατακλύσει τον Ναό, και έκανε δέηση για την υγεία και την σωτηρία τους.

Τους προέτρεψε να εκκλησιάζωνται, να εξομολογούνται, να κοινωνούν των Θείων και Αχράντων Μυστηρίων, να προσεύχωνται, να είναι αγαπημένοι.

Έκανε ειδική διδασκαλία στα παιδιά, ώστε να κάνουν σωστά τον Σταυρό τους και τους ευχαρίστησε για την αθρόα ανταπόκριση στην πρόσκληση της Εκκλησίας, να συγκεντρωθούν στον Ιερό Ναό, ώστε να προσευχηθούν.

Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Ρομά, τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας, τον Ιερέα της Ενορίας π. Νικόλαο Ριτσίκαλη και όλους όσοι συνεργάσθηκαν για αυτή την ωραία σύναξη.

Λόγους αγάπης απηύθυνε ο κ. Δήμαρχος και ο Πρόεδρος των Ρομά, ο οποίος βαθειά συγκινημένος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο γιατί βρέθηκε κοντά σε όλους τους αδελφούς μας Ρομά.

Παρόμοιες εκδηλώσεις έχουν προγραμματισθή και για τους Ρομά της Κάτω Αχαΐας και της Χαλανδρίτσας.

Μετά το Πάσχα θα τελεσθούν, από τον Σεβασμιώτατο και τους Ιερείς της Ενορίας οι Βαπτίσεις των αβάπτιστων τέκνων και το μυστήριο του Γάμου όσων δεν έχουν τελέσει τον Γάμο τους.

Σε όλους ο Σεβασμιώτατος προσέφερε από μια αναστάσιμη λαμπάδα.

patron roma-1

patron roma-2

patron roma-3

patron roma-4

patron roma-5

patron roma-6

patron roma-7

patron roma-8

patron roma-10

patron roma-12

patron roma-13

patron roma-14

patron roma-15

patron roma-17

Εμφανίσεις: 14729
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!