Κυριακή των Βαΐων στο Κιλκίς (ΦΩΤΟ)

kilkis.bagia-6

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου η μεγάλη δεσποτική εορτή της εις Ιερουσαλήμ Εισόδου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Στο κατάμεστο από πλήθος πιστών ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς, ο οποίος και ήταν στολισμένος, κατά το εκκλησιαστικόν έθος, με «Βάϊα Φοινίκων», ετελέσθη η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, με τη συμμετοχή των Εφημερίων Αρχιμανδρίτου π. Επιφανίου Θεοδωρίδη και του πρωτοπρεσβύτερου π. Ευστάθιου Κοντοζίδη καθώς και των ιεροδιακόνων π. Αθανασίου Αφεντουλίδη και π. Βαρθολομαίου Τασιούλη.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνας της Βαϊοφόρου όπου εψάλησαν οι περί του Ζωοδόχου Κυρίου Τάφου προβλεπόμενοι ύμνοι, συμφώνως προς το Ιεροσολυμίτικο Τυπικό, ενώ στο τέλος μοιράστηκαν τα ευλογημένα Βάϊα, ως ευλογία όπως ορίζει το έθος και η τάξη της Εκκλησίας μας.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ, αναφέρθηκε στην στο μήνυμα της σημερινής εορτής της Βαϊοφόρου, υπογραμμίζοντας τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά τη θριαμβευτική είσοδο του Κυρίου εις τα Ιεροσόλυμα και ζητώντας από τους πιστούς να πορευτούν με μετάνοια και προσευχή προς την Ανάσταση του Κυρίου ημών Χριστού ενώ από την πλευρά του ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο γιατί καθιέρωσε να εορτάζει αυτήν την σημαντική ημέρα στον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς και γιατί βρίσκεται πάντοτε δίπλα τους με πατερική αγάπη και ανύστακτο ενδιαφέρον.

kilkis.bagia-1

kilkis.bagia-2

kilkis.bagia-3

kilkis.bagia-4

kilkis.bagia-5

kilkis.bagia-6

kilkis.bagia-8

kilkis.bagia-9

kilkis.bagia-10

kilkis.bagia-11

kilkis.bagia-12

kilkis.bagia-13

kilkis.bagia-14

kilkis.bagia-15

kilkis.bagia-16

kilkis.bagia-17

kilkis.bagia-18

kilkis.bagia-19

kilkis.bagia-20

kilkis.bagia-21

Εμφανίσεις: 12897
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!