Νέος Διάκονος στην Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως

image1

Το Σάββατο του Λαζάρου, 4 Απριλίου 2015, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου Άνθειας η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η εις διάκονον χειροτονία του κ. Ανδρέα Παναγιωτόπουλου.

Ο νέος κληρικός της Μητροπόλεώς μας, είναι 30 ετών, κατάγεται από τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, είναι έγγαμος και πατέρας τριών τέκνων, ενώ τα τελευταία πέντε έτη διετέλεσε ιεροψάλτης στον Ιερό Ναό της Άνθειας.

Στην ομιλία του ο νεοχειροτονηθείς εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την σύζυγό του, Αικατερίνη, και στην οικογένειά του, σε στενούς φίλους που τον στήριξαν στην απόφασή του να ιερωθεί, καθώς και στον πνευματικό του καθοδηγητή από τα νεαρά του χρόνια π. Γεννάδιο, ο οποίος παρέστη και συμμετείχε στη Θ. Λειτουργία. Τέλος, ευχαρίστησε και το Μητροπολίτη μας για την πατρικότητα, τη στήριξη και το ενδιαφέρον του προς το πρόσωπό του.

Ο Μητροπολίτης μας ανταπαντώντας μίλησε για τις ημέρες του Πάθους του Κυρίου μας που έρχονται, καθώς και για τον χειροτονούμενο νέο κληρικό και για τη διαδρομή του μέχρι τη στιγμή της χειροτονίας του. Ακολούθησε η χειροτονία του π. Ανδρέα με το πολυπληθές εκκλησίασμα της ενορίας της Άνθειας να αναφωνεί συγκινημένο το «Άξιος» για τον μέχρι πρότινος ιεροψάλτη του Ναού τους.

Κατά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας στον νεοχειροτονηθέντα ευχήθηκε και ο πνευματικός του πατέρας, π. Γεννάδιος, ο οποίος μετέφερε τις ευχές των γνωστών και φίλων του π. Ανδρέα από τη Νεάπολη, καθώς και τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου Νεαπόλεως κ. Βαρνάβα, ευχαρίστησε δε το Μητροπολίτη μας για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στον νέο κληρικό και ευχήθηκε να του δίδει ο Θεός δύναμη να τελέσει κι άλλες πολλές χειροτονίες.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας διένειμε το αντίδωρο στο εκκλησίασμα και ο νεοχειροτονηθείς π. Ανδρέας από μία εικόνα της Βαϊοφόρου ως ενθύμιο της χειροτονίας του.

Να ευχηθούμε αγλαόκαρπο διακονία στη Μητρόπολή μας στο νέο μας κληρικό π. Ανδρέα Παναγιωτόπουλο και ο δωρεοδότης Κύριός μας να του χαρίζει πλούσια τα ελέη και την ευλογία Του προς ωφέλεια της Εκκλησίας.

Εμφανίσεις: 16042
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!