Η Ακολουθία του Νυμφίου στο Κιλκίς (ΦΩΤΟ)

kilkis.nymfios-5

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής η Ακολουθία του Νυμφίου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κιλκίς

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Απόστολο Πορτοκαλίδη, τον Αρχιμανδρίτη π. Νικόλαο Ταλζιγιέ, τους ιεροδιακόνους π. Αθανάσιο Αφεντουλίδη και π. Βαρθολομαίο Τασιούλη με τη συμμετοχή των ευσεβών πιστών.

Στο Θείο Λόγο του ο Μητροπολίτης Κιλκίς τόνισε ότι Χριστός κατέρχεται προς το εκούσιο πάθος για τη σωτηρία του κόσμου και εμείς πρέπει να φύγουμε από τα πάθη και τις επιθυμίες της σάρκας και να κοιτάξουμε τις επιθυμίες του πνεύματος.

"Να κοιτάξουμε να είμαστε αρεστοί όχι λόγοις αλλά έργοις στον Χριστό" είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος και στην ξυρανθείσα συκή που συμβολίζει τον άνθρωπο πού δεν κάνει καρπούς του Πνεύματος, καρπούς αγάπης και έργα Θεού και να προτρέψει τους πιστούς με τα λόγια και τις πράξεις τους να παράγουν καρπούς αγάπης και αλήθειας.

kilkis.nymfios-1

kilkis.nymfios-2

kilkis.nymfios-3

kilkis.nymfios-4

kilkis.nymfios-6

kilkis.nymfios-7

kilkis.nymfios-8

Εμφανίσεις: 13383
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!