Πλήθος πιστών στην Ακολουθία του Νυμφίου στην Καλαμπάκα (ΦΩΤΟ)

stagon.kalampaka-9

Καλαμπάκα | Ευάγγελος Σαμαράς


«Ιδού ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός», ακούστηκε απόψε από τους ιεροψάλτες του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καλαμπάκας στο κατανυκτικό κλίμα της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος που διανύουμε.

Της Ακολουθίας του Νυμφίου προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, πλαισιούμενος από τον εφημέριο του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Φωτόπουλο, καθώς και τους δυο ιεροδιακόνους π. Απόστολο και π. Ιωάννη.

Ο ναός είχε κατακλυστεί από πιστούς κάθε ηλικίας οι οποίοι προσέτρεξαν για να συμμετάσχουν στο «εκούσιο πάθος» του Χριστού το οποίο θα κορυφωθεί σε λίγες ημέρες με την Σταύρωση.

Ο πολιός Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη μετάνοια του ανθρώπου ώστε με «καθαρή τη καρδία» να μπορέσει να συμμετάσχει στην Ανάσταση του Κυρίου Ιησού Χριστού που αποτελεί και το επίκεντρο της Χριστιανικής μας πίστης.

stagon.kalampaka-1

stagon.kalampaka-2

stagon.kalampaka-3

stagon.kalampaka-4

stagon.kalampaka-5

stagon.kalampaka-6

stagon.kalampaka-8

stagon.kalampaka-10

stagon.kalampaka-11

stagon.kalampaka-13

stagon.kalampaka-14

Εμφανίσεις: 166
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!