Ιερισσού: "Ο Θεός επτώχευσε όντας πλούσιος, για να πλουτίσει τον πτωχέυσαντα άνθρωπο"

maditos-3

Για την Romfea.gr | Χρήστος Καναρόπουλος


Μέσα σε ιδιαίτερα κατανυκτικό κλίμα και με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών πιστών τελέστηκε η Ακολουθία της Μ. Δευτέρας στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νέας Μαδύτου, της οποίας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. π. Λεόντιο Καρίκα, τον Αρχιμ. π. Νήμφωνα Καζάνα, τον πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωακείμ Περήφανο και τους ιεροδιακόνους π. Εφραίμ Τσόλη και π. Μελέτιο Τσόγκα.

"Ιδού ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός και μακάριος ο δούλος ον ευρήσει γρηγορούντα, ανάξιος δε πάλιν, ον ευρήσει ραθυμούντα" έψαλλαν ιεροψάλτες και πιστοί μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα με τον Μητροπολίτη της Ιερισσού να τονίζει χαρακτηριστικά: "Δεν έχει αξία ο Σταυρός γιατί ήταν Δίκαιος, Αθώος, Σοφός, Μέγας αλλά γιατί είναι ο ίδιος ο Θεός. Εκείνος που ανέβηκε στον Σταυρό και έπαθε χάριν του κόσμου και αυτό είναι το μεγαλείο Του, αυτή είναι η Δόξα Του. Επτώχευσε ο Θεός όντας πλούσιος, για να πλουτίσει τον πτωχέυσαντα άνθρωπο", ευχόμενος έτη πολλά και καλό Πάσχα.

maditos-1

maditos-2

maditos-4

maditos-5

maditos-6

maditos-7

maditos-8

maditos-9

maditos-10

maditos-11

maditos-12

maditos-13

maditos-14

maditos-15

maditos-16

Εμφανίσεις: 14342
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!