Η Ακολουθία του Νυμφίου στην Ι.Μ. Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

nymfios.korinthos-2

Το εσπέρας της Μ. Δευτέρας, 6 Απριλίου 2015, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε την Ακολουθία του Νυμφίου στον Ι. Ναό Κοιμ. Θεοτόκου Ιωνίας (Συνοικισμού) Κορίνθου.

Στον Ι. Ναό είχε συγκεντρωθεί από νωρίς πλήθος πιστών προκειμένου να συμμετάσχουν στην δεύτερη ολονυκτία χοροστατούντος του σεπτού Ποιμενάρχου και παρουσία του πολιού Γέροντα επιτίμου Πρωτοσυγκέλλου π. Νεκταρίου Μαρμαρινού.

Ο Σεβ/τος κατά την διάρκεια του κηρύγματος ανέφερε ότι ο Χριστός απευθυνόμενος στους ανθρώπους επισημαίνει τα λάθη τους και τονίζει τις διαστρεβλώσεις του λόγου Του από τους Φαρισαίους και τους Γραμματείς καθώς και ότι τους απηύθηνε 8 αμείλικτα «Ουαί» (Αλίμονο) γιατί ενώ κληρονόμησαν την καθέδρα του Μωυσέως στην διδασκαλία του Νόμου του Θεού θα έπρεπε να τηρούν όσα διδάσκουν και όχι να τα παραβαίνουν και να τα διαστρέφουν καλλιεργώντας μάλιστα άρρωστες και μισητές από τον Θεό ανθρωπαρέσκειες.

Ακολούθως, κάνοντας μια αναγωγή στο σήμερα ζήτησε από τους ανθρώπους αφενός να είναι δεκτικοί στην Χριστιανική διδασκαλία και αφετέρου να μην πράττουν τα λάθη για τα οποία σίγουρα θα μετανοήσουν στο μέλλον και κατέληξε ευχόμενος Καλή Ανάσταση σε όλους.

nymfios.korinthos-1

nymfios.korinthos-3

nymfios.korinthos-4

nymfios.korinthos-5

nymfios.korinthos-6

Εμφανίσεις: 15326
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!