Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου διένειμε 560 δέματα τροφίμων

meres.agapis.damskinos-1

Σήμερα ζούμε έντονα την κρίση αυτή στο επίπεδο της οικονομικής ζωής. Είναι μια κρίση που κοστίζει ακριβά σε όλους, γιατί υποφέρουμε όλοι.

Ακριβότερα όμως κοστίζει στους φτωχότερους και ασθενέστερους, γιατί απειλεί την ίδια την επιβίωσή τους.

Η Εκκλησία μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα δεν μπορεί να αδιαφορήσει.

Στο πρόσωπο του κάθε ανθρώπου βλέπει το τιμιώτατο πλάσμα του Θεού, για τη σωτηρία του οποίου ο Χριστός προσέφερε το αίμα Του. Διαφυλάττει στο πνευματικό της Αρτοφόριο, σαν πολύτιμο θησαυρό, την εντολή του Χριστού για έμπρακτη αγάπη του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπο, και δραστηριοποιείται με ποιμαντική ευθύνη σε έργα ευποιίας, που θεραπεύουν και τις υλικές ανάγκες του ανθρώπου, όχι σαν αφορμές επίδειξης, αλλά ως ευκαιρίες έκφρασης της αγάπης Της προς την εικόνα του Θεού.

Η τοπική μας Εκκλησία μας αφουγκράζεται την κραυγή της εποχής, δέχεται συνεχώς μηνύματα ανάγκης για αυθεντική εκκλησιαστική μαρτυρία και με αίσθηση ευθύνης της αποστολής Της προσπαθεί μα φόβο Θεού να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των περιστάσεων.

Στα πλαίσια της μέριμνας αυτής και της συμπαράστασής της για τις άπορες οικογένειες της περιοχής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, την Μεγάλη Δευτέρα και την Μεγάλη Τρίτη διένειμε 560 δέματα τροφίμων εν όψει των εορτών του Πάσχα.

Τα δέματα ετοίμασαν με πολλή φροντίδα και αγάπη οι υπεύθυνοι των Κοινωνικών Παντοπωλείων μας στο Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα αντίστοιχα.

meres.agapis.damskinos-3

meres.agapis.damskinos-2

Εμφανίσεις: 12797
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!