Ο Κιλκισίου Εμμανουήλ σε συλλαλητήριο κατά των Μεταλλείων

metelleia_3

Για τη Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος 12.34

Την ώρα που συνεδρίαζε την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου το μεσημέρι η διαρκής επιτροπή παραγωγής και εμπορίου για το θέμα των Μεταλλείων, εκατοντάδες Κιλκισιώτες έδωσαν το παρών στο συλλαλητήριο που συνδιοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Πολυανής, ο Δήμος Κιλκίς, ο Εμπορικός Σύλλογος, η ΑΔΕΔΥ, η «Κοινωνία Πολιτών» και το «Μέτωπο αγώνα κατά των Μεταλλείων» μπροστά απ’ το Δημαρχείο Κιλκίς.

Παρά το τσουχτερό κρύο οι διαμαρτυρόμενοι έστειλαν δυνατά το μήνυμα κατά των Μεταλλείων, διάβασαν όλα τα ψηφίσματα των φορέων και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία δια μέσου της 21ης Ιουνίου μέχρι την πλατεία Ειρήνης, διατρανώνοντας τη θέλησή τους ν` αποτρέψουν κάθε απόπειρα δημιουργίας μεταλλευτικής δραστηριότητας στα Κρούσια.

Στην εντυπωσιακή συγκέντρωση, ιδιαίτερα αισθητή ήταν η παρουσία μαθητών και νέων, της τοπικής Εκκλησίας μέσω των ιερέων με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Εμμανουήλ. Παρών επίσης ήταν και ο τελών εν αργία δήμαρχος Κιλκίς, Β. Μπαλάσκας, αντιδήμαρχοι, δημ. σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, κ.α.

Τον τόνο στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έδωσαν τα συνθήματα που εκφωνήθηκαν απ` τα στόματα των διαδηλωτών, όπως «θέλουμε νερά, θέλουμε υγεία, έξω απ` το Κιλκίς τα χρυσορυχεία», «όχι στον πλούτο του θανάτου», «το Κιλκίς δεν είναι Κολομβία, έξω από τον τόπο μας τα χρυσορυχεία», «το ΝΑΙ στα μεταλλεία είναι προδοσία».

Η Ι. Μητρόπολις Πολυανής όλη αυτήν την περίοδο πραγματοποίησε ενημέρωση των ιερέων από επιστήμονες για τις επιπτώσεις των Μεταλλείων, εξέδωσε ψήφισμα με τις θέσεις της, παρακολούθησε όλες τις ημερίδες για την ενημέρωση των φορέων και των πολιτών, παρακολούθησε όλα Δημοτικά Συμβούλια ενώ απέστειλε τον πρωτοσύγκελο της, αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Θεοδωρίδη, να παρακολουθήσει την συνεδρίαση για το συγκεκριμένο θέμα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, Παραγωγής και Εμπορίου.

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!