Ο Καστορίας Σεραφείμ σε συλλαλητήριο για το ακριβό πετρέλαιο

Image

Στο Πανκαστοριανό συλλαλητήριο που οργάνωσαν οι κάτοικοι της ακριτικής Καστοριάς για την αυξημένη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης συμμετείχε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Οι φορείς και οι κάτοικοι της Καστοριάς, μεταξύ των οποίων και Ιερείς της Μητροπόλεως Καστορίας, συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλεως της Καστοριάς και διαμαρτυρήθηκαν για την τιμή του πετρελαίου αφού ο χειμώνας είναι μακρύς και ειδικά φέτος που ο ολικός παγετός (θερμοκρασία κάτω του μηδενός όλη την ημέρα) είναι φαινόμενο που αντιμετωπίζουν οι ακρίτες με την τιμή του πετρελαίου πάνω του 1.05€/lt.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τη συμμετοχή χιλιάδων κατοίκων της Καστοριάς.

"Τα έξοδα για την θέρμανση μας είναι δυσβάσταχτα, μαζί με την πολιτική λιτότητας που ακολουθείται", ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι Καστοριανοί.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Καστορίας, σε ερώτηση συνεργάτη μας ανέφερε πως το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με την θέρμανση στην περιοχή μας είναι τεράστιο.

Καθημερινά συμπολίτες μας, ανήμποροι να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις πρώτης ανάγκης, όπως η θέρμανση, καταφεύγουν και στην Μητρόπολή μας ζητώντας κάποια λίτρα πετρελαίου για να ζεσταθούν η οικογένεια και τα παιδιά τους.

"Ζητώ από την πολιτεία να σκύψει στο πρόβλημα της περιοχής μας και να ανταποκριθεί στο δίκαιο αίτημα των Καστοριανών συμπολιτών μου", κατέληξε ο κ. Σεραφείμ.

Image

Image

Εμφανίσεις: 51890
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!